SJEF: Atlético-trener Diego Simeone.

Simeone er krystallklar for gigantmøtet

Redaksjonen

20. februar 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Massimiliano Allegri ber Juventus-spillerne om ikke å være redde for Atlético Madrid. For ett av lagene er sesongens Europa-drøm snart over.

To av favorittene til å vinne Champions League barker sammen allerede i åttedelsfinalen. Det første oppgjøret spilles i Madrid onsdag.

– De som har ambisjoner, er ikke redde, sa Juventus-trener Allegri da «Den gamle dame» trakk Atlético som motstander.

– Det er som en finale. Vi tåler ikke ett feilsteg, fulgte Atlético-trener Diego Simeone opp.

Storlag

Til sammen har de to storlagene vært involvert i tolv finaler i den gjeveste europacupen. Fjorårets finale i Kiev var den første på fem år der verken Atlético eller Juventus var med.

Atlético gikk i stedet hele veien i europaligaen, en turnering Simeones lag åpenbart er for sterkt for. Juventus ble på sin side slått ut i kvartfinalen av Real Madrid, som senere skulle vinne sin tredje mesterligatittel på rad.

I år har ikke Real Madrid overbevist. Kanskje betyr det at det er Atléticos eller Juventus’ tur. Det som er sikkert, er at bare én av dem går videre til kvartfinalen.

– Vi må være forsiktige mot Atlético. Og vi må vente på det riktige øyeblikket for å score. Det er avgjørende at vi får et mål der (på bortebane), ellers vil det bli svært vanskelig å avansere, sier Allegri.

Målgarantist

En vesentlig forskjellen fra fjoråret er at han nå har Cristiano Ronaldo i troppen. Ronaldo var mannen som sendte Juventus ut av samme turnering med tre mål i kvartfinalen, og han scoret også to ganger da Real Madrid slo nettopp Juventus i finalen i 2017.

Som Lionel Messi har sagt om årets Juventus-lag: – De hadde allerede et godt lag, og nå har de Cristiano Ronaldo.

Portugiseren har scoret tosifret antall mål i mesterligaen hver sesong siden 2011. Nå er han blitt 34 år, men sulten etter nok en Champions League-pokal er til stede.

Ikke minst er den det hos Juventus-fansen, som sist vant den gjeve turneringen i 1996.

Har du Android? Last ned den nye Sportsbibelen-appen her!

CL: Juve-trener Massimiliano Allegri på pressekonferanse.