SOM MOLDE-MANAGER: Ole Gunnar Solskjær.

SISTE: TV 2 snur i Solskjær-saken

Redaksjonen

20. desember 2018

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kommer årets julegave fra TV 2 til det norske folk: TV 2 viser Ole Gunnar Solskjærs første hjemmekamp som Manchester United-manager på Old Trafford 2. juledag. På hovedkanalen TV 2!

Dette betyr at TV 2 vil vise to parallelle godbiter på fotballens festdag i England, Boxing Day. Manchester United – Huddersfield på TV 2 og TV 2 Sumo og Liverpool – Newcastle på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Begge kamper med avspark kl. 16.00.

– Dette er den beste julegaven vi kan forestille oss. Vi er veldig glad for å kunne dele denne unike opplevelsen med flest mulig på hovedkanalen TV 2, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

TV 2 hadde før det ble kjent at Ole Gunnar Solskjør fikk jobben som United-manager bestemt at kampen mellom serieleder Liverpool og Newcastle skulle vises 2. juledag. Det har vært et enormt engasjement og skyhøy temperatur i diskusjonene rundt det valget da det ble klart at det ville gå på bekostning av Solskjærs hjemmedebut.

– Det har ikke vært aktuelt å løpe fra løftet om å vise Liverpool, men det har samtidig vært en fryktelig situasjon ikke å få vist de historiske bildene av Solskjær som leder United hjemme for første gang. Derfor er vi svært lettet over å ha funnet en løsning, sier Jansen Hagen.

TV 2 vil dermed måtte velge vekk en kamp lørdag klokken 16 senere i sesongen for å kunne vise Manchester United – Huddersfield.

– Det er ingen enkel avgjørelse å stå uten den tradisjonelle Tippekampen på et tidspunkt, men i denne spesielle situasjonen er det en riktig avgjørelse. Solskjærs hjemmedebut er noe nær en nasjonal begivenhet og da må vi ta grep, sier sportsredaktøren.

Digger du sport? Følg Sportsbibelen på Instagram!

I UNITED-TØY: Ole Gunnar Solskjær avbildet på sidelinjen i 20110.