MANAGER: Ståle Solbakken.

Nå har Solbakken fått et ordentlig luksusproblem

Redaksjonen

14. desember 2018

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

FC København-trener Ståle Solbakken får et luksusproblem når han skal ta ut troppen til seriekampene resten av sesongen.

Torsdag tapte København 0-1 hjemme for franske Bordeaux i europaligaen og endte på 3.-plass i sin gruppe i turneringen. Ettersom laget allerede er utslått av den danske cupen, er det kun spill i den hjemlige serien som gjenstår for Solbakkens menn fram til sommerferien.

FCK har tatt seg forbi gruppespillet de siste to sesongene og har hatt Europa-kampene å se fram mot etter vinterpausen, men slik blir det ikke denne gang.

Med en spillerstall som er skreddersydd for å kjempe både i serie, cup og Europa, står Solbakken igjen med et luksusproblem når han skal ta ut laget de neste månedene. Men det betyr også at mange gode fotballspillere ikke får så mye spilletid som de ønsker.

– Nå har Ståle (Solbakken) et luksusproblem, med alle de dyktige spillerne han har, og vi kun skal spille én, maksimalt to, kamper i uken, sier FCK-keeper Stephan Andersen til Ritzau.

Bare å kjøre på

37-åringen har for det meste sittet på benken i Superligaen og er blant dem som må finne seg i begrenset spilletid det neste halve året.

Selv om det kjedelig å ryke ut av europaligaen mener målvakten at det kan gi FCK en fordel.

– Det betyr at vi nå kan ha fullt fokus på superligaen og bare kjøre på videre, sier Andersen.

FC København leder serien etter 19 kamper, men kun tre poeng skiller ned til Midtjylland. Duoen har fått ett forsprang ned til de øvrige lagene, og fra FCK til Brøndby på tredjeplass skiller 14 poeng.

Digger du sport? Følg Sportsbibelen på Instagram!

ALVORLIG: Ståle Solbakken smiler ikke alltid.