OPPGITT: Pep Guardiola fortviler.

Avgjørelsen som kan ryste Manchester-klubbene

Redaksjonen

10. desember 2018

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

UEFA tar snart en avgjørelse i økonomisaken mot Manchester City. Også i den røde delen av den engelske fotballbyen venter man i spenning på utfallet.

Det kan få stor betydning for maktbalansen blant Manchester-klubbene når Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fatter sin beslutning i saken om Financial Fair Play (FFP) mot Manchester City.

UEFA-president Aleksander Ceferin har lovet at det «meget snart» kommer en avgjørelse mot City, som etterforskes for bevisst å ha blåst opp verdien av sponsoravtaler for å holde seg innenfor FFP-reglementet.

Hos byrival Manchester United ser manager José Mourinho fram mot avgjørelsen.

Straffes City ved å bli utestengt fra mesterligaen, kan det bety større sjanse for å delta i den gjeveste turneringen for Mourinhos menn.

Snakkesalig

Portugiseren tør imidlertid ikke å spå når Manchester United igjen vil være en kandidat til å hevde seg i tittelkampen i engelsk fotball.

– Jeg vet ikke når. Det avhenger av vår egen utvikling, men også av andres utvikling. Hvis lagene over oss fortsetter i samme retning, og hvis deres ambisjoner og investeringer fortsetter, så er det én ting. En annen ting er hvis de stopper, eller blir stoppet av de finansielle fair play-reglene, sier Mourinho ifølge AFP.

– Det vil gjøre avstanden opp til dem mindre, fortsetter han uten direkte å nevne Manchester City.

Siden han ble ansatt i Manchester United har klubben brukt rundt 379 millioner pund på nye spillere. I samme periode har City brukt rundt 527 millioner pund.

LES OGSÅ: Utrolig tilbud: 10.00(!) i odds på Liverpool i skjebnekampen

FORTVILER: Manchester United-manager José Mourinho.