SKADET SEG STYGT: Alan Smith brakk ankelen i kamp mot Liverpool. Bildet venstre er ikke fra den aktuelle situasjonen.

Tidligere United-spiller røper han fortsatt sliter med den 12 år gamle skrekkskaden

Christian August Cederblad

21. oktober 2018

FotballPremier League

Skulle blokkere et frispark fra John Arne Riise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake i 2006 skjedde det som ikke skulle skje for Alan Smith (37).

Under en FA Cup-kamp mot Liverpool på Anfield skulle Manchester United-spilleren blokkere et frispark fra John Arne Riise.

Det knallharde skuddet traff Smith sitt venstrebein, og i bevegelsen landet den daværende 25-åringen uheldig på den samme foten.

Det endte med et stygt ankelbrudd, som holdt den tidligere Leeds-spilleren på sidelinjen de neste syv månedene. Sir Alex Ferguson omtalte skaden som «en av de verste han noen gang hadde sett».

Og selv den dag i dag, tolv år senere, forteller Smith han fremdeles i dagliglivet sliter etter den fatale hendelsen – som førte til at han tidligere i år måtte legge opp.

– Treningene gjorde mer skade enn gagn. Jeg kunne ikke spille på det samme nivået jeg gjorde tidligere. Når jeg reiser meg opp fra sengen kan jeg ikke gå ordentlig, ankelen min er konstant stiv, sier en åpenhjertig Smith i et intervju med den britiske avisen The Mirror og fortsetter:

– Jeg dro på en joggetur i sommer, men etter noen kilometer måtte jeg stoppe for ankelen gjorde vondt. Jeg dro til doktoren og fikk beskjed om at jeg ikke lenger kunne løpe rett frem, for det ville gjøre mer skade på leddet.

MARERITT: Alan Smith brakk ankelen mot Liverpool tilbake i 2006.

LES OGSÅ: Hulsker om bortefansen: – De brant drakten min på sankthansbålet!