STAMFORD BRIDGE: Chelseas storstue.

Britisk avis: Tidligere Chelsea-profil saksøker gamleklubben

Jakob K. Gregersen

20. juli 2018

FotballPremier League

Bittert brudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

Etter spekulasjoner over flere måneder tok Chelsea til slutt grep og kvittet seg med Conte i forrige uke. Italieneren likte svært dårlig at klubbeier Roman Abramovitsj ventet så lenge etter sesongslutt med å sparke ham.

Ifølge The Times krever Conte å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen argumenterer for at den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

Det gikk hele 55 dager fra Chelsea vant FA-cupen i mai til Conte fikk beskjed om at han var sparket. Nå krever han erstatning for tap av framtidige inntekter.

Contes ordinære sluttpakke skal være på 95 millioner kroner. Han hadde ett år igjen av Chelsea-kontrakten før han fikk fyken.

I løpet av sine to sesonger på Stamford Bridge ledet han London-klubben til både Premier League-tittelen og finaletriumf i FA-cupen, men forholdet til ledelsen surnet markant underveis.