PÅ PRESSEKONFERANSE: Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen (t.v.).

Lagerbäck måtte «forhandle» med La Galaxy

Redaksjonen

24. mars 2018

Fotball

Fortalte pressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ola Kamara reiste lørdag hjem til Los Angeles for å få behandling for en irritasjon i kneet. 28-åringen må vente med å følge opp landslagsgjennombruddet.

– Vi visste at vi bare hadde ham i den første kampen på samlingen. Da vi fikk forfall, pratet jeg med treneren og det medisinske teamet i Los Angeles Galaxy, og så «dealet» vi slik at han kom og spilte den første kampen, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

Han røper at det egentlig var meningen å vente til junisamlingen med å bruke Kamara, men forfall fra Joshua King og Alexander Sørloth endret det. Kamara krysset ni tidssoner, scoret tre mål i 4-1-seieren over Australia og meldte seg for alvor på i kampen om spissplass på landslaget.

MLS-proffen har en liten irritasjon i kneet og skal få en sprøyte med betennelsesdempende middel.

– Det er ikke noe farlig, men etter behandlingen er han ute et visst antall dager. Vi fikk velge om han skulle gjøre det før samlingen eller nå, sier Lagerbäck, og angrer nok ikke på valget som ble gjort.

Hevet lista

Blant mye som gledet i årets første landskamp trekker han fram spissparet Kamara og Bjørn Maars Johnsen, og da særlig deres defensive jobb.

– Det er ikke alle spisser som tar den jobben, så jeg ville nok ikke regnet med å få se så fantastisk bra innsats. Det gjelder både det taktiske, hvordan de leste spillet og samhandlet. Det var mye deres fortjeneste at det ble mye lettere å spille det forsvarsspillet jeg ønsker, sier han og gjør det klart at lista er lagt for King og Sørloth.

– De må prestere minst på nivå med disse to for å være kvalifisert.

Lørdag formiddag gjennomførte Lagerbäck en 80 minutter lang treningsøkt på Ullevaal. Med var bare spillerne som ikke startet mot Australia. Martin Ødegaard og Iver Fossum, som fikk korte innhopp, var de eneste med spilletid fredag som deltok.

Martin Linnes, som var uaktuell mot Australia på grunn av en kjenning i låret, var ikke med. Jonas Svensson var en av 11 som var i aksjon på landslagsarenaen, men han avbrøt treningen før de andre.

Betaler du for å se fotball på TV?: Hos Unibet kan du se flere av verdens beste ligaer helt gratis!