I EVERTON: Tim Cahill (nr. tre fra venstre) i 2010.

Vurderer å vrake tidligere Premier League-stjerne til VM

Redaksjonen

18. mars 2018

FotballPremier League

Landslagstreneren forteller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tim Cahill er med i Australias tropp til kampen mot Norge neste uke, men landslagssjef Bert van Marwijk lover ikke veteranspissen VM-tur.

Nederlenderen tok onsdag ut sin første tropp siden han ble ansatt som Australias landslagssjef, og 38-årige Cahill er med blant de 26 spillerne til kampene mot Norge på Ullevaal 23. mars og Colombia på Craven Cottage i London fire dager senere.

Cahill er med 50 mål Australias mestscorende landslagsspiller, og han har scoret i alle sine tre tidligere VM-sluttspill. Veteranen forlot den hjemlige A-ligaen i januar for å spille seg i VM-form i engelske Millwall, men der har han knapt fått spilletid.

– Han har ikke spilt mye, og kamptrening er viktig, sier van Marwijk.

– Likevel kan man gjøre unntak. Cahill var viktig for landslaget i VM-kvalifiseringen, og det er et godt signal at han reiste til England for å komme i form til VM.

Ingen garanti

Han er klar over hva Cahill har betydd for landslaget gjennom mange år.

– Likevel er det ingen garanti for at jeg tar ham ut til VM, sier van Marwijk, som i 2010 førte Nederland helt til VM-finale.

Han vil benytte samlingen til å bli kjent med Cahill og de andre spillerne.

– De to neste månedene blir veldig viktige, ikke bare for ham, men for alle spillerne. De må vise at de kan bidra, sier han.

Van Marwijk har med fire mulige debutanter i Andrew Nabbout, Dimitri Petratos, Aleksandar Susnjar og Daniel Vukovic, mens Brad Jones, Joshua Brillante og James Meredith er tilbake i landslagstroppen etter fravær av ulik varighet.

Sjekk denne muligheten: Se La Liga, Ligue 1 og flere europeiske toppligaer GRATIS her!