PROFILER: Fotballekspertene (f.v.) Petter Veland, Morten Langli og Rune Bratseth i Champions League-studio.

Snart får du ikke lenger se Champions League kl 20:45

Redaksjonen

27. februar 2018

Fotball

Har bestemt seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

UEFA gjør flere endringer før neste utgave av mesterligaen i fotball. Blant annet går de fire beste lagene i England nå automatisk til gruppespillet.

I selve mesterligaen gjøres det ingen endringer med unntak av kampstart. Det vil ikke lengre bli spilt kamper klokken 20.45, men klokken 18.55 og 21.00.

Kun seks lag vil fra neste utgave av mesterligaen nå gruppespillet gjennom kvalifiseringsspill. UEFA har nå bestemt at tittelforsvarer, vinneren av europaligaen, samt 26 lag vil bli direktekvalifisert til gruppespillet. Tidligere har kun 22 lag vært direktekvalifisert.

Foruten vinneren av de to turneringene går de fire øverste lagene i de øverste rankede landene , som nå er England, Tyskland, Spania og Italia, automatisk til gruppespill.

Det samme gjør også de to beste lagene i seriene i Frankrike og Russland, samt serievinnerne i Portugal, Ukraina, Belgia og Tyrkia.

Dersom vinneren av mesterligaen kvalifiserer seg til turneringen via seriespill tilfaller den ekstra plassen til landet som er nummer 11 på rankingen, som for øyeblikket er Tsjekkia.

Sjekk denne muligheten: Se La Liga, Ligue 1 og flere europeiske toppligaer GRATIS her!