I UNITED-TRØYE: Romelu Lukaku avbildet under sin første treningskamp for Man United.

Dette sa Mourinho etter Lukaku-debuten

Jakob K. Gregersen

16. juli 2017

FotballPremier League

Marcus Rashford markerte seg med to scoringer i Manchester Uniteds 5-2-seier over LA Galaxy. Etter pause debuterte storkjøpet Romelu Lukaku for rødtrøyene.

United fikk en komfortabel start på USA-touren. Allerede etter to minutter kunne Rashford enkelt gi engelskmennene 1-0. Den kjappe scoringen kom etter at Jesse Lingard snappet opp ballen høyt i banen og sendte den videre til 19 år gamle Rashford.

Samme mann doblet ledelsen i det 20. minutt. Også denne gangen ble Los Angeles Galaxy hardt straffet for å miste ballen på egen banehalvdel. Ander Herrera spilte videre til Juan Mata, som med en perfekt pasning ga Rashford muligheten til å avslutte iskaldt til 2-0.

Seks minutter senere var det Marouane Fellainis tur til å komme på scoringslisten. Etter pene kombinasjoner mellom Lingard og Herrera hamret belgieren inn Uniteds tredje nettkjenning da han hadde kommet seg like innenfor 16-meteren.

Lukaku Inn

Som lovet på forhånd byttet José Mourinho ut hele laget i pausen. Dermed fikk nysigneringene Romelu Lukaku og Victor Lindelöf sjansen for aller første gang i United-drakt. I tillegg ble profiler som Paul Pogba, Anthony Martial og Henrikh Mkhitaryan satt innpå.

Lukaku var nær å få en perfekt start på United-karrieren etter bare fem minutter på banen. Et sløvt utspill fra Galaxy-keeper Brian Rowe endte til slutt rett foran Lukaku, men den belgiske kraftspissen skjøt rett på Rowe.