PROFIL: Petter Northug.

Bekrefter samarbeid med Northug

Redaksjonen

23. september 2024

Vintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northugs «Janteloppet» har inngått en samarbeidsavtale med det tyske langløpet König Ludwig Lauf, et av Tysklands mest ikoniske skirenn.

LES OGSÅ: Henriksen bekrefter tilbud fra andre klubber

I en pressemelding opplyser Janteloppet at avtalen vil blant annet bestå av et nytt renn i Janteloppets Grand Prize Championship-serie som starter i 2026.

– Dette partnerskapet handler om mer enn å utvide vår egen rennportefølje. Det handler om å styrke båndene mellom Norge og Tyskland innen langrenn, en sport som er en del av vår nasjonale identitet.

– Å bringe norsk ekspertise til et av Tysklands største langrennsarrangementer er et bevis på den økende innflytelsen til Janteloppet og vår forpliktelse til å løfte sporten forbi landegrensene, sier Northug i pressemeldingen.

Comeback

Gorrige uke ble det klart at Northug deltar på den nasjonale åpningen på Beitostølen for første gang siden 2018.

– Jeg gleder meg til å få startnummer på brystet igjen og til å gjøre Beitostølen-comeback. Det er noen år siden sist jeg gikk der, sa Northug til TV 2.

Han skal etter planen gå to renn på Beitostølen, sprint klassisk som arrangeres fredag 22. november og 10 kilometer fri søndag 24. november.

LES OGSÅ: Solbakken reagerer på trenersparking: – Veldig, veldig overraskende