Lyn med kjempesteg mot OBOS-ligaen

27. november 2023

OBOS-ligaen

Lyn er på vei mot gamle høyder.

Mandagens 3-0-seier over Hødd sender Oslo-klubben et kjempeskritt mot spill i OBOS-ligaen neste år.

Oppgjøret på Nadderud stadion var den første av to avgjørende kvalifiseringskamper om retten til spill på nest øverste nivå i norsk fotball neste sesong.

Returoppgjøret spilles på Høddvoll kommende lørdag.

Til den reisen har Lyn med seg et ypperlig utgangspunkt etter mandagens oppvisning i Bærum. Anført av Anders Bjørntvedt Olsen og Ole Breistøl ble Hødd flere nummer for små i det første oppgjøret lagene imellom.

Bjørntvedt Olsen var mannen bak 1-0-scoringen etter 17 minutters spill. 24-åringen møtte et innlegg fra Breistøl foran mål og styrte ballen mellom beina på gjestenes keeper Ole-Monrad Alme.

I stedet ble det mer jubel for de tallrike Lyn-supporterne i annen omgang. Kun et lite minutt var spilt da Henrik Kristiansen satte inn 2-0 etter nølende spill i Hødd-forsvaret. Andreas Hellum vant ballen og la den igjen til Kristiansen, som prikkskjøt den ned i hjørnet.

Ved den anledningen kunne Hødd-keeper Alme lite gjøre.

Etter et kvarters spill var rollene fra 1-0-målet i første omgang byttet om. Anders Bjørntvedt Olsen slo den målgivende pasningen da Ole Breistøl la på til 3-0.

Med tre mål å ta igjen foran hjemmekampen kommende lørdag, har Hødd en uhyre vanskelig oppgave i vente på eget gress.