FOR NORGE: Midtbanespilleren Mathias Normann.

Straffer Mathias Normann med flere millioner kroner

Redaksjonen

22. november 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

FIFA har besluttet at den norske midtbanespilleren, Mathias Normann, må betale kompensasjon til sin tidligere klubb Rostov.

Det melder russiske medier, blant dem avisene Sport og Championat, onsdag.

LES OGSÅ: Avis: Norsk klubb i dialog med Per Ciljan Skjelbred

Årsaken er fordi Normann ikke hadde rett til å si opp kontrakten som han hadde med klubben.

Ifølge de russiske mediene dreier det seg om flere millioner kroner.

Championat siterer Rostov på at det ble holdt et møte i Fifas fotballtribunal 15. november, der saken om Mathias Normann og klubbene Rostov og Al-Raed sto på agendaen.

Tribunalet skal der ha funnet Normann skyldig i «tidlig uberettiget oppsigelse av kontrakten» og besluttet at han må betale erstatning til Rostov.

Klarer du åtte av åtte?

Ifølge uttalelsen fra Rostov har Normann og hans nåværende klubb, Al-Raed i Saudi-Arabia, felles ansvar for kompensasjonen.

Normann signerte for Al-Raed i august. Det gjorde han etter å ha varslet oppsigelse av kontrakten med Rostov og Dinamo Moskva, som han på den tiden var utlånt til.

Normann sendte inn varselet etter et droneangrep som skal ha truffet bygninger i nærheten av der han bodde i Moskva. Han fryktet derfor for sin egen sikkerhet.

Dinamo Moskva har bestridt Normanns oppsigelse og tidligere bedt om at han må bevise saken sin i rettssystemet. Denne saken skal fortsatt være under behandling. En avgjørelse ventes på et senere tidspunkt.

LES OGSÅ: Hevder VIF-stjernen kan være på vei til ny Eliteserie-klubb