FOR CITY: Oskar Bobb.

TV 2: Oscar Bobb starter mot Spania søndag kveld

Redaksjonen

15. oktober 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge gjorde jobben mot Kypros torsdag kveld da bortekampen ble vunnet med 4-0.

Nå venter Spania på Ullevaal søndag kveld i det som er en «must win» for Norge.

LES OGSÅ: Mener Premier League-spiss er mer komplett enn Haaland

Og i startoppstillingen til Norge blir Oscar Bobb (20) å se fra start.

Det erfarer TV 2.

Manchester City-vingen kommer inn for Alexander Sørloth og starter dermed kveldens nøkkelkamp i EM-kvalifiseringen.

Bobb vil angivelig spille fra start på høyrekanten. Unggutten hadde et godt innhopp torsdag da han kom innpå i 2. omgang mot Kypros.

Sørloth startet i samme posisjon mot Kypros, men trønderen har imidlertid vært syk de siste dagene og er ikke vurdert som startklar.

Strandberg inn

Vålerengas Stefan Strandberg kommer inn igjen i det norske midtforsvaret, mens Kristoffer Vassbakk Ajer henvises til benken.

– Bobb er veldig trygg og god med ball i beina, og når Norge først får tak i ballen i kveld er det viktig å ha spillere som kan ta vare på den. For å kunne skape noe offensivt, men også for å få litt hvile slik at ikke Spania skal styre alt av banespill, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om uttaket.

Han fortsetter:

– Solbakken har veldig tillit til Strandberg, og det er som ventet at han blir valgt fra start. I kveldens kamp kommer Norge i store perioder til å måtte forsvare seg lavt i banen, og da blir Strandberg sin rutine og lederegenskaper viktige. Går det fort rundt beina hans kan det bli langt mer utfordrende, og hvis Spania slipper løs i bakrom er det ingen av de andre norske stopperne som har den farten Ajer har – så det må vi håpe at ikke skjer alt for mange ganger, sier Mathisen.

LES OGSÅ: Lanserer ny RBK-trener: – Han kan lede klubben om fem år