FOR NORGE: Aron Dønnum og Erling Braut Haaland feirer scoring.

Haaland nominert til Gullballen

Redaksjonen

8. oktober 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Erling Braut Haaland (21) er inne på lista over spillere som kan vinne den prestisjetunge Ballon d’Or-prisen. Utdelingen skjer i Paris 29. november.

De 30 nominerte i herreklassen ble kjent fredag. For 14 år på rad er Lionel Messi og Cristiano Ronaldo blant dem som kan vinne det som på norsk ofte blir oversatt til «Gullballen».

Haaland har hatt et godt år for både Borussia Dortmund og Norge. Sist sesong ble superspissen fra Jæren toppscorer i Champions League. Tidligere i høst ble han kronet til turneringens beste angriper med sine ti mål på åtte kamper i 2020/21.

Rogalendingen er den andre nordmannen til å bli nominert til herrenes Ballon d’Or. Rune Bratseth var først ut i 1992, der han endte på delt 20.-plass.

Ada Hegerberg er hittil eneste norske spiller som har vunnet Gullballen. Hun mottok prisen i 2018 da den for første gang hadde en egen kvinneklasse. Overraskende var ikke Caroline Graham Hansen blant årets nominerte. Hun var en av nøkkelspillerne på Barcelona-laget som vant alt sist sesong.

Det er fotballmagasinet France Football som står bak Ballon d’Or-kåringen. 2020-utdelingen ble avlyst på grunn av koronapandemien.

Siden 2008 har det kun skjedd én gang at vinneren ikke har vært Messi eller Ronaldo. For tre år siden ble prisen tildelt Kroatias midtbanestjerne Luka Modric.

JUBEL: Erling Braut Haaland feirer scoring for Norge.

(©NTB)

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]