PREMIER LEAGUE 2006: Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo (t.v) og Ji-sung Park (t.h) takler Newcastles Emre Belozoglu.

Tidligere Man United-profil med bønn til supporterne

Redaksjonen

5. oktober 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Park Ji-sung sier det er på tide at fansen slutter å synge en sang som de laget til ham mens han spilte i Manchester United.

Park mener at sangen inneholder rasistiske undertoner om hans fødeland Sør-Korea siden den inneholder en linje som henspiller på at sørkoreanerne spiser hundekjøtt.

Sangen blir fortsatt sunget på Old Trafford selv om 40 år gamle Park for lengst har lagt opp.

Park spilte i Manchester United fra 2005 til 2012. Park ble nylig gjort oppmerksom på at sangen ble sunget i bortekampen mot Wolverhampton da hans landsmann Hwang Hee-chan ble presentert.

Park sier at han vil utdanne fansen og få fjernet det han kaller for rasistiske stereotyper.

Han sier at sangen sårer hans landsmenn.

– Jeg vet at United-fansen ikke mener noe vondt med sangen overfor Hwang, men likevel ber jeg dem å unngå ordet «hundekjøtt» som i dag blir oppfattet som rasisme overfor det sørkoreanske folk, sier Park.

Park ble seriemester fire ganger med Manchester United. Han var også med å vinne mesterligaen med klubben i 2008. Park har 100 landskamper for Sør-Korea.

– Ordet hundekjøtt gjør sørkoreanerne ukomfortable, og jeg føler synd på unge spillere som må høre det. Det er sant at folk spiste hund tidligere, men dagens unge hater det. Kulturen har endret seg. Det er på høy tid at fansen slutter å synge det ordet, sier Park i en podkast laget i Manchester United-regi.

OLD TRAFFORD: Manchester United-logoen vaier i vinden.

(©NTB)

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]