Rosenborg-juveler herjet for Norge etter mulig tjuvtriks

7. september 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Norge gikk ut i hundre da U21-landskampen mot Estland omsider kom i gang, men skrudde på bremsen og tok «bare» en kontrollert 5-0-seier.

EM-kvalifiseringskampen kom ikke i gang før 45 minutter etter varslet kampstart. Banen var ikke vannet, og Norge nektet å spille. Ryktene gikk om tjuvtriks for å gjøre banen tung.

Det fungerte dårlig. Vanningsanlegget kom på, og da kampen ble blåst i gang blåste Norge ut av startblokken og ledet 3-0 etter tolv minutter. Rosenborg-kollegaene Emil Konradsen Ceïde (2) og Noah Holm sørget for det.

Bortsett fra en sjanse i starten av hver omgang, truet Estland aldri Norge. Håkon Evjen sørget for 4-0 i andre omgang, mens Martin Palumbo la på til 5-0 helt på tampen.

Det kan bli jevnt i toppen av gruppa, der både Kroatia og Østerrike også vant sine kamper tirsdag.

Ceïde hadde blant annet både en og to muligheter til å bli hattrick-helt, men bommet på gigantiske sjanser.

Norge innledet EM-kvalifiseringen med 3-1 mot Østerrike og står med full pott på to kamper.

RBK-fest

Etter en lang vanningspause ble det et forrykende tempo da kampen startet. Både Norge og Estland hadde store sjanser før det var spilt to minutter.

Etter fem minutter kunne Norge juble. Ceïde ble spilt igjennom, og keeper kom nølende ut og ble passert av RBK-juvelen, som hadde en lett jobb med å sette ballen i det åpne målet.

Tre minutter senere kom Ceïde alene med keeper igjen etter en ballvinning høyt i banen. Han tuppet ballen lekent i mål til 2-0 og ga Norge en drømmestart på kampen.

Det ble tydelig at det var klasseforskjell mellom lagene. Etter tolv minutter fikk Ceïdes RBK-kollega Noah Holm stå alene i boksen og heade inn 3-0 etter et flott innlegg fra Sebastian Sebulonsen.

Roet seg

Etter pangstarten roet det seg ned. Norge spilte seg til sjanser, men ikke de aller største. Samtidig hadde Smeruds elever full kontroll bakover på banen.

Med unntak av en ny mulighet like etter pause, var det fint lite Estland skapte.

Framover på banen herjet Ceïde for Norge. Han hadde flere muligheter til å få seg et hattrick, men kunne i stedet notere en assist da han spilte ballen ut til Håkon Evjen som kunne styre inn 4-0.

Palumbo dundret inn 5-0 med et langskudd på overtid og satte punktum for en god norsk kveld.

Det er ikke klart om Norge vil protestere på at banen ikke var vannet før spill. Dette ble først oppdaget like før kampstart.

– Banen var ikke vannet, og det sa vi ifra om. Det er litt uklart hvorfor dette ikke var fikset før kampstart, sier kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Andersen i Norges Fotballforbund til NTB.

U21-LANDSLAGET: Noah Holm (i midten) feirer scoring.