KAOTISK: En tilskuer går til angrep på Marseilles Dimitri Payet under kampen mellom Nice og Marseille i Ligue 1.

Nå er straffen klar etter skandalekampen

Redaksjonen

24. august 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha slått en Marseille-spiller i skandalekampen i Ligue 1 i Nice søndag. Nice må spille for tromme tribuner i fire kamper.

Påtalemyndigheten i Nice opplyser til AFP at den pågrepne mannen på 24 år er en Nice-supporter. Samtidig opplyser myndighetene i Nice at de ikke venter på etterforskningen til fotballforbundet, men beordrer Nice til å spille for tomme tribuner i fire kamper.

Kampen mellom Marseille og Nice ble avbrutt etter at flere tilskuere stormet banen. Marseille-spillerne nektet å spille videre 90 minutter senere, av frykt for sin egen sikkerhet.

Nice ble derfor utropt til vinner, med 3–0. Marseille har varslet at de vil ta grep for å få avgjørelsen omgjort.

– Ligaen har bestemt seg for å fortsette. Vi har besluttet, på grunn av sikkerheten til våre spillere, som har blitt angrepet, ikke å fortsette kampen, sa Marseille-president Pablo Longoria.

Spillerne Luan Peres, Mattéo Guendouzi og Dimitri Payet skal ha fått skader i tumultene. Radiostasjonen RMC melder at Jean-Clair Todibo og Justin Kluivert ble utsatt for vold av Marseilles sikkerhetsvakter.

Politiet arbeidet mandag med å gå gjennom videobilder av hendelsen, blant annet for å finne ut hvem som kastet objekter inn på banen. Det kan straffes med inntil tre år i fengsel, bøter og forbud mot å gå på idrettsarrangementer i fem år.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

(©NTB)

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]