BRANN 2021: Her ved kaptein Daniel Pedersen.

Ny Brann-smell på bortebane

21. august 2021

Anført av Herman Stengel snudde Strømsgodset eliteserieoppgjøret mot Brann fra 0-1 til 3-1 lørdag. Dermed ble det ingen ny sportslig opptur for bergensklubben.

Brann kom til kampen etter en ny uke med turbulens rundt klubben. Kristoffer Barmen fikk fredag sparken som følge av det mye omtalte nachspielet, mens ti andre spillere fikk en alvorlig skriftlig advarsel.

Keeper Mikkel Andersen valgte selv å terminere kontrakten med klubben.

Lørdag var mannskapet til Eirik Horneland på jakt etter en ny sportslig opptur i kjølvannet av seieren mot Sandefjord i forrige eliteserierunde. Det ble det ikke. I stedet endte bortekampen på Marienlyst i en ny nedtur.

Godset vant 3-1 etter scoringer av Herman Stengel, Gustav Valsvik og Tobias Gulliksen.

Aune Heggebø sto bak Branns mål.

Ubeseiret

Godset har nå vunnet seks kamper og spilt to uavgjorte på Marienlyst denne sesongen. Det gjør klubben til ett av bare to lag som er ubeseirede hjemme så langt i Eliteserien, sammen med Haugesund.

Mye av takken for lørdagens triumf må Herman Stengel få. Han scoret først et nydelig mål på direkten med et velplassert skudd, før han kvarteret senere slo et lekkert innlegg som Gustav Valsvik stanget i mål.

Etter en sjansefattig åpning på kampen var det bergenserne som tok ledelsen etter 23 minutter. Robert Taylor slo ballen inn i boks og fant Aune Heggebø, som var knallsterk i boksen. Han headet ballen via hanskene til Viljar Myhra og i mål.

Kvarteret senere var Brann uhyre nær å øke til 2-0 etter en corner, men stussen fra Sivert Heltne Nilsen ble reddet på strek av Jonathan Parr. Bård Finne tuppet like utenfor fem minutter senere, men det var Brann som var det beste laget i den første omgangen.

Punkterte

Godset skapte sin første mulighet på overtid av de første 45 minuttene. Kristoffer Tokstad kom seg inn i Brann-boksen og søkte Fred Friday på fem meter, men pasningen ble brutt av Branns nysignering Fredrik Pallesen Knudsen.

1-1 var et faktum etter 60 minutter. Et innlegg ble headet i beina på Herman Stengel, som på direkten hamret ballen i mål fra 17-18 meter. Det var midtbanemannens fjerde mål denne sesongen.

Og 14 minutter senere var kampen snudd. Stengel slo et frispark som traff pannebrasken til Valsvik. Sekunder senere lå ballen i mål.

Mot slutten punkterte Tobias Gulliksen kampen.