FØR KAMP: Manchester Uniteds Marcus Rashford og Southamptons Moussa Djenepo kneler før kamp.

Tabelltipset: Spår nedrykk for profilert Premier League-klubb

Redaksjonen

13. august 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League er tilbake.

Sportsbibelen fortsetter suksessen med å spå Premier League.

Sist sesong ble det fem fulltreffere, hvor vi blant annet traff på seriemesteren og to av nedrykkslagene. (Du kan se hele tipset her).

Nå står 2021/22-sesongen for tur, og først ut er nedre halvdel.

LES OGSÅ: Tabelltipset: Dytter Manchester City ned fra tronen

11. Everton

Inn: Andros Townsend, Asmir Begovic, Demarai Gray.

Ut: Theo Walcott, Bernard, Joshua King, Yannick Bolasie, Muhamed Besic.

Ny sjef inn i tidligere Liverpool-manager Rafael Benítez, og hos den blå delen av Merseyside er det delte meninger av ansettelsen. Hvis resultatene går dårlig i starten kan det fort bli dårlig stemning på Goodison Park.

«The Toffees» har ikke gjort de enorme signeringene, men Benitez har forsterket der Everton har trengt forsterkninger; nemlig på kantene. To ålreite signeringer i Townsend og Gray, men det er ingen topp 6-kvalitet.

Benítez leverte stabile resultater for et vanskelig Newcastle, men leverte alt annet enn festfotball. Det må han få til bedre i Everton.

Var uhyre svake hjemme sist sesong og har hatt utenomsportslig trøbbel i sommer etter å ha suspendert egen spiller i forbindelse med overgrep.

FEIRER SCORING: Everton-spillerne Richarlison og Yerry Mina.

12. Newcastle United

Inn: Joe Willlock

Ut: Andy Carroll, Henri Saivet, Florian Lejeune, Christian Atsu.

Selv om Newcastle ikke har gjort mange signeringer er det likevel en robust tropp som kan bite godt fra seg. Signeringen av Joe Willock fra Arsenal er akkurat det de trenger, og midtbanespilleren var som kjent enorm for «The Magpies» på våren.

Har en av Premier Leagues beste spisser i Callum Wilson, og hvis Alan Saint-Maximin kan holde seg skadefri er det en velsignelse for alle som liker Premier League. Har mye duellkraft i forsvar og to gode keepere i Martin Dubravka og Karl Darlow.

Manager Steve Bruce vil trolig levere en ny midt på tabellen-sesong, noe som alltid er det beste å håpe på under klubbeier Mike Ashleys regime.

DRIBLEFANT: Newcastles Allan Saint-Maximin mot Manchester United.

13. Brighton

Inn: Kaoru Mitouma, Enock Mwepu, Kjell Scherpen, Jeremy Sarmiento

Ut: Ben White, Davy Propper, Mathew Ryan, Alireza Jahanbakhsh, Bernardo, Jose Izquierdo

Leverer stadig bedre prestasjoner under den dyktige manageren Graham Potter. Likevel er det begrenset hva denne troppen kan få til, og det store spørsmålet er mangelen på målscorere. Brighton brant uhyre mange målsjanser sist sesong – spesielt Neal Maupay slet voldsomt foran kassa. Denne sesongen er det fortsatt opp til Danny Welbeck, Maupay og Aaron Connolly.

Stopper Ben White er ute, men Brighton har vist før at de kan fylle godt på stopperplass.

Det er noe beundringsverdig over arbeidet Potter gjør i Brighton, og derfor ender vi med å plassere «The Seagulls» på en 13. plass.

PROFIL: Brighton-spiss Neal Maupay.

14. Wolves

Inn: Trincao, Yerson Mosquera, Rayan Ait Nouri, Jose Sá, Bendeguz Bola

Ut: Rui Patricio.

Hadde en meget tung sesong sist og «Ulvene» var stort sett fryktelig kjedelige å se på. Ny manager inn i Bruno Lage som selvsagt er portugiser han også. Lage er ikke helt ukjent med britisk fotball. Han var assistent i Sheffield Wednesday og Swansea før han ble trener for Benficas B-lag og senere førstelag.

Selv med ny manager så peker pilene nedover for Wolves, og man får mer og mer følelsen av at de vil kjempe om å unngå nedrykk snarere enn Europa-spill denne sesongen.

Det er mange spørsmålstegn rundt Wolverhampton, og ett av dem er om Raul Jimenez vil komme tilbake etter den forferdelige hodeskaden han pådro seg sist sesong. Kan fort få trøbbel defensivt dersom Lage fristes til å bli for offensiv i spillestilen. Vil trolig spille med tre stoppere innledningsvis – og spørsmålet da er om de klarer å score nok mål.

PREMIER LEAGUE: Wolverhamptons Adama Traore og Liverpools Ozan Kabak.

15. Crystal Palace

Inn: Michael Olise, Marc Guehi, Joachim Andersen, Conor Gallacher, Remi Matthews

Ut: Gary Cahill, Scott Dann, Patrick van Aanholt, Mamadou Sakho, Nathaniel Clyne, Joel Ward, James McCarthy, Andros Townsend, Conor Wickham

Ny manager i Patrick Vieira, noe som er en gambling fra Crystal Palace. Arsenal-legendens spillerkarriere snakker for seg selv, men som manager har han relativt lite å vise til. Sist gang Palace gikk for et «annerledes» vei i valget av Frank de Boer ble det som kjent katastrofe.

Palace har dog sikret seg en del gode signeringer. Olise var meget god for Reading i Championship sist sesong og Conor Gallagher er en spennende midtbanespiller som bare blir bedre og bedre for hver utlån han er på. Har mistet mye rutine i Scott Dann og Gary Cahill ut, men inn har danske Joachim Andersen kommet, og han kan fort bli en fin erstatter.

Det blir veldig spennende å se hvor mye Vieira tør å forandre Roy Hodgson sitt hardtarbeidende Palace. Dersom det blir for mye forandringer tror vi det kan ende stygt, men laget har såpass mange gode spillere at de skal greie å beholde plassen.

PROFIL: Crystal Palace-spiss Christian Benteke.

16. Burnley

Inn: Nathan Collins, Wayne Hennesey.

Ut: Ben Gibson, Robbie Brady, Bailey Peacock-Farrell.

Det er jo deilig å ha Burnley i Premier League. Sean Dyche sine krigere er en herlig motvekt til alle lagene som sverger til ballbesittende og fintspillende fotball.

Det er ikke de store nyhetene rundt Burnley og det blir å forvente mye av det samme som sist sesong. Er mestere i å låse av kamper og spille på resultat og har en av ligaens beste keepere i Nick Pope. Stopperkjempene Ben Mee og James Tarkowski vil trolig sørge for flere «clean sheets» denne sesongen også.

Dyche får lite støtte til å handle spillere, selv med nye eiere, men det er noe han er godt vant med. Rutinen, dødballene og erfaringen i dette Burnley-laget gjør at vi tror de holder plassen denne sesongen også.

FOR BURNLEY: Krigeren Ashley Barnes.

17. Watford

Inn: Joshua King, Ashley Fletcher, Danny Rose, Emmanuel Dennis, Imran Louzza, Peter Etebo, Mattie Pollock.

Ut: Craig Dawson, Ben Wilmot, Achraf Lazaar, Carlos Sanchez.

Er tilbake i Premier League og i kjent stil er det blitt hentet inn mange nye fjes på Vicarage Road. Etter at manager Xisco Munoz kom inn forrige sesong fikk han virkelig sving på «The Hornets», og Watford var et av de bedre lagene defensivt samtidig som de banket inn scoringer.

Watford har flere spennende spillere hvor spesielt Ismaila Sarr er den største stjernen. Nesten utrolig at han fortsatt er i klubben. Har hentet god erfaring i Danny Rose, Joshua King og Emmanuel Dennis er også en spennende signering. God keeper i Daniel Bachmann.

I SIN NYE KLUBB: Joshua King er klar for Watford.

18 Southampton (nedrykk)

Inn: Adam Armstrong, Theo Walcott.

Ut: Mario Lemina, Ryan Bertrand, Danny Ings, Angus Gunn

Det ser skummelt ut for laget fra sørkysten før det hele sparkes i gang. Først og fremst blir Danny Ings et massivt savn for Southampton, men også forsvarskjempen Jannik Vestergaard er nå borte. Med andre ord er det et svekket Southampton hvor også kaptein James Ward-Prowse blir linket vekk.

«The Saints» har de siste sesongene hatt mange dårlige perioder, men plutselig funnet en flytsone som har gjort sesongen godkjent. Vil Ralph Hassenhuttl klare å snu nok en dårlig trend nok denne gangen? Det føles som man bare venter på at den store nedturen skal komme og vi savner kvalitet i alle ledd. Har heller ikke noen særlig sterke målvakter i stallen.

Vi tror det vil komme mørke skyer over St. Marys.

SAINTS: Southampton-spillerne fra 2020/21-sesongen.

19. Norwich (nedrykk)

Inn: Ben Gibson, Billy Gilmour, Dimitris Giannoulis, Milot Rashica, Josh Sargent, Pierre Lees-Melou, Angus Gunn, Flynn Clarke

Ut: Emiliano Buendia, Mario Vrancic, Alexander Tettey, Ørjan Nyland, Moritz Leitner, Marco Stiepermann, Josh Martin, Sam MacCallum

Etter nedrykket i Premier League sist innrømmet manager Daniel Farke etterpå at de «entret krigen uten våpen». Nå skal de lære av feilene og gyver løs på den engelske toppdivisjonen nok en gang.

Norwich er en klubb som drives godt og et nedrykk er ikke krise for «The Canaries». Var fullstendig suverene i Championship sist sesong, men det store spørsmålet er hvor godt de vil klare seg uten trollmannen Emi Buendia som har vært mer enn gnistrende for Norwich.

Norwich vil forsøke å spille fin fotball, og om de har kvaliteten til å holde seg tror vi de ikke har.

FOR NORWICH: Manager Daniel Farke og Todd Cantwell.

20. Brentford (nedrykk)

Inn: Frank Onyeka, Kristoffer Ajer, Yoann Wisser, Myles Peart-Harris

Ut: Henrik Dalsgaard, Luke Daniels, Emiliano Marcondes

Kom til Premier League gjennom playoff og nå skal London-klubben forsøke seg i toppdivisjonen for første gang på flere tiår. Brentford har blitt kjent for å drive på en annerledes måte gjennom «Moneyball»-prinsippet hvor de er opptatt av tall og statistikk når de henter spillere. Har en dansk link gjennom et samarbeid med FC Midtjylland og har dermed flere danske spillere i troppen i tillegg til den danske «manager-drengen» Thomas Frank.

Brentford er opptatt av å spille langs bakken og det er noe de ikke vil klare like godt i Premier League. Da blir spørsmålet hvor dyktige de er på å tilpasse seg når de møter langt bedre motstand.

Ivan Toney banket inn mål sist sesong og blir lagets viktigste spiller. Må trolig gjøre mer på egenhånd denne sesongen.

Det er alltid moro med nye tilskudd i Premier League, men i dette tilfelle tror vi at Brentford blir for naive og rykker rett ned igjen.

MÅLKONGE: Brentfords Ivan Toney.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]