STRAFFEBOM: Kylian Mbappé i EM.

EM-sponsor fikk nei: Beklagelig

Redaksjonen

2. juli 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Volkswagen har den siste tiden hatt reklame på EM-arenaene med regnbuefarger, men bilgiganten hevder den ikke fikk lov til dette i St. Petersburg og Baku.

Den tyske bilfabrikanten skriver i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP at det var Uefa som satte ned foten. Det europeiske fotballforbundet fryktet reklame innrammet i regnbuefarger ville være ulovlig i Russland og Aserbajdsjan.

«Forbundet informerte oss om at det ville være umulig å ha regnbuefarget reklame på skiltene i St. Petersburg og Baku», opplyser Volkswagen.

De to vertsbyene arrangerer EM-kvartfinalene Sveits – Spania (fredag) og Tsjekkia – Danmark (lørdag). De to øvrige kampene spilles i München og Roma.

Volkswagen beklager Uefas avgjørelse. I likhet med andre EM-sponsorer ville selskapet vise støtte i kampen for likestilling og ta avstand fra homofobi.

Uefa måtte tåle massiv kritikk etter å ha nedlagt forbud mot at EM-stadion i München skulle lyssettes i regnbuefarger i forbindelse med kampen mellom Tyskland og Ungarn i gruppespillet. Det ble oppfattet som en politisk protest mot en ungarsk lov som forbyr «promotering av homofili» overfor mindreårige.

– Denne klubben spiller Haaland for neste sesong, hvis han forlater Dortmund

JUBEL: Tsjekkia feirer seier i EM over Nederland.

(©NTB)

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]