JUBEL: Alisson og Trent Alexander-Arnold jubler for scoring.

Alisson ble matchvinner (!) i Liverpool-drama

16. mai 2021

Liverpool så ut til å kaste bort to svært viktige poeng i Champions League-kampen. Så dukket keeper Alisson opp og fikset 2-1-scoringen mot WBA.

Han løp opp på en corner på overtid og reddet seieren med en flott nikk. Etterpå var det ville scener ute på gresset.

Leicester (66 poeng) og Chelsea (64) ligger foran Liverpool (63) to runder før slutt. De fire beste på tabellen er sikret mesterligaspill til høsten. Femmeren får plass i europaligaen.

Seriemester Manchester City og byrival Manchester United er sikret å ende i topp fire.

Hal Robson-Kanu var sikker alene med Liverpool-keeper Alisson etter et kvarters spill. Det gjorde at allerede degraderte WBA tok ledelsen.

Mo Salah hadde en litt større utfordring da han ordnet 1-1. Egypteren bredsidet ballen inn fra 17-18 meters hold etter at Saido Mané hadde stjålet ballen i farlig posisjon.

Serien avsluttes i løpet av dagene som kommer, og siste omgang spilles søndag 23. mai.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

PROFILER: Liverpools Sadio Mané og manager Jürgen Klopp.

Dramatikk

Liverpool har igjen Burnley (b) og Crystal Palace (h). Nøkkeloppgjøret i Champions League-jakten kan bli kampen mellom Chelsea og Leicester tirsdag.Presset

Liverpool kunne ha kommet under 1-2 i løpet av første del av 2. omgang etter at WBA angrep piggt. Slik gikk det ikke. I stedet var det gjestene som presset knallhardt på de siste ti-tolv minuttene. Det resulterte i et par gode sjanser, men noe mål ble det ikke før Alisson tok turen over banen.

Liverpool slo Manchester United på Old Trafford for noen dager siden. Sesongen har vært meget vrien for manager Jürgen Klopp. Skadeomfanget ribbet ham for blant annet meget viktige forsvarsspillere. Størst har savnet etter Virgil van Dijk vært.

Han forsvant med en alvorlig kneskade i oktober og er trolig ikke tilbake i spill før noe utpå sommeren.

SLÅR UT MED ARMENE: Liverpool-manager Jürgen Klopp.