FOR NORGE: Mathias Antonsen Normann, Martin Ødegaard, Jakob Glesnes og Ole Kristian Selnæs under oppvarmingen før EM-kvalifiseringskampen mellom Romania og Norge på Arena Nationala.

Tidligere Godset-stjerne nærmer seg semifinale etter storseier

28. april 2021

Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union tok et kjempesteg mot semifinale i Concacafs mesterliga i fotball med 3-0-seier borte mot Atlanta United tirsdag.

Seieren gir Union en kjempefordel før returkampen neste uke. Glesnes spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar og var involvert i det første målet.

Kacper Przybylko scoret de to første målene og serverte Anthony Fontana åpent mål på det tredje, men den største helten var Atlanta-keeper Andre Blake, som radet opp kjemperedninger da hjemmelaget presset og skapte sjanse på sjanse.

Lurte forsvaret

Han hadde berget laget sitt fem ganger da Union tok ledelsen i det 57. minutt. På et hjørnespark fra høyre stupte Glesnes fram ved nærmeste stolpe. Han var kanskje borti ballen, kanskje ikke, men forsøket lurte iallfall hjemmeforsvaret, og inne i målgården trengte Przybylko bare å sette fram foten.

Vertene fortsatte å presse, men kom ikke nærmere enn et skudd i tverrliggeren. Glesnes bidro til det med kompromissløst stopperspill.

Philadelphia-laget kontret inn to mål mot slutten da United blottet seg bakover.

TØFFE TAK: John Hou Sæter (Stabæk) takler Jacob Glesnes (Strømsgodset) første serierunde 2018.

Uegoistisk

I det 73. minutt ble Przybylko spilt fri av Leon Flach og scoret alene med keeper, og i det 86. minutt fullførte Fontana verket da Przybylko uegoistisk spilte til ham i stedet for å prøve å fullføre sitt hattrick. Igjen var den polske spissen spilt alene gjennom på en kontring.

Returkampen spilles 5. mai. Vinneren møter Portland Timbers eller mexicanske América i semifinalen.

Øvrige kvartfinalister er Toronto – Cruz Azul (1-3 i første kamp) og Columbus Crew – Monterrey. Alle kvartfinalistene er fra MLS eller mexicansk liga.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

GODSET 2017: Daværende Godset-trener Tor Ole Skullerud snakker med kaptein Jakob Glesnes og Marius Høibråten (t.v.).