PÅ BORTEBANE: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo

Fagermo om utsettelsen: – Noen klubber ønsket det

Redaksjonen

11. mars 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo lar seg ikke stresse av utsettelsen av Eliteserien, men han tror noen klubber ønsket senere avspark på sesongen.

– Dette er ikke noe stort problem sportslig. Vi var forberedt på både andre påskedag og 2. mai. Så vi får bare godta beslutningen. At også fotballen må rette seg etter koronautviklingen, er jeg helt enig i, sier Fagermo til NTB.

– Men hvis vi kunne startet (seriespillet) 2. påskedag uten at det har noe å si for pandemien, så mener jeg det er høl i huet at vi ikke starter.

Utsettelsen av toppdivisjonene på både herre- og kvinnesiden ble bekreftet torsdag. Fagermo mener det er flere agender blant klubbene.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

TETT: Rosenborgs Dino Islamovic (tv) og Vålerengas Jonatan Tollås Nation kjemper om ballen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal Stadion.

– Likt for alle

– Noen har ikke fått forsterket laget ennå. Og de håpet på en utsettelse fordi overgangsvinduet da kan bli forskjøvet, sier Fagermo uten å peke på spesielle klubber.

– Det er også vanskelig å hente utenlandske spillere nå fordi det i praksis er innreiseforbud. Særinteressene slår inn. Det gjør det vanskelig å stå samlet, sier Fagermo.

– Kan du forstå at noen klubber ønsket utsettelsen?

– Nei, absolutt ikke. Det er likt for alle, og når man startet sesongoppkjøringen, må man ta hensyn til at sesongen starter 2. påskedag.

Han peker på at kampprogrammet vil bli tettere etter utsettelsen og at det kan spille negativt inn for lag som skal ut i europacuper.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

SPORTY: Mjøndalens Joackim Olsen Solberg hjelper Haugesunds Kristoffer Velde opp.

(©NTB)