TOMMEL OPP: Fra Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United har gjort signeringen «alle» har ventet på

Redaksjonen

10. mars 2021

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

John Murtough blir Manchester Uniteds første sportsdirektør. Samtidig har den mangeårige spilleren Darren Fletcher fått rollen som teknisk direktør.

Ansettelsen av en sportsdirektør er en nyhet Manchester United-fansen har ventet på i mange år. Fram til nå har det ikke vært noe ledd mellom klubbdirektør Ed Woodward og manager Ole Gunnar Solskjær. I de fleste andre storklubber i Europa er det vanlig med et slikt mellomledd.

Murtough har vært sjef for Uniteds akademi og utviklingsavdeling. United skriver på sitt nettsted at han vil få ansvar for operasjoner og strategi i alle fotballfunksjoner i klubben.

«Denne ansettelsen bygger på jobben John allerede har gjort de siste årene, der han har samarbeidet tett med Ole Gunnar Solskjær og resten av støtteapparatet med å bygge strukturene, prosessene og kulturen som skal gi vedvarende suksess på banen», skriver Premier League-klubben.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Skal jobbe tett på Solskjær

Murtough vil jobbe svært tett med Uniteds norske manager, særlig på overgangsmarkedet.

Fletcher ble så sent som i januar hentet inn i Solskjærs trenerteam. Han går inn i en rolle som teknisk direktør, der han skal bidra med kunnskap om på fotball- og prestasjonsområdet.

Det er også klart at Uniteds sjefforhandler Matt Judge har fått en ny tittel. Han blir nå direktør for fotballforhandlinger.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

MANCHESTER UNITED 2020/21: Her på Old Trafford.

(©NTB)