PROFIL: FCK-trener Ståle Solbakken.

Fikk heftig kritikk av Solbakken. Nå svarer FCK-sjefen

Redaksjonen

23. november 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

FC Københavns ledelse sier den ikke kjenner seg igjen i Ståle Solbakkens beskrivelse av omstendighetene rundt avskjedigelsen i oktober.

I intervjuet på TV3s online søndag gikk den tidligere FCK-treneren knallhardt ut mot klubbledelsen for måten han fikk sparken på etter til sammen over tolv år som trener. Solbakken hevdet blant annet at han fikk beskjeden om at han var avsatt per telefon.

I en lengre uttalelse skriver klubben at det er «flere utsagn i intervjuet vi verken kan gjenkjenne eller er enig i», men går ikke nærmere inn på hva det gjelder.

– Ansvaret for resultatene var, etter hans eget ønske, hos Ståle som manager med oppgaven som både sportslig leder og sjeftrener. Derfor var det kun ett sted å plassere ansvaret for de manglende resultatene, skriver klubben, som holder fast på at beslutningen om å løse Solbakken fra kontrakten var riktig.

– Vi har fått både ros og ris for beslutningen. Noen har ment at vi ventet for lenge, andre at vi skulle ventet lengre. Vi står for at beslutningen var den riktige, skriver klubben.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

BETENKT: Ståle Solbakken.

Inkompetente

Ståle Solbakken beskylder klubbledelsen for å snakke usant om omstendighetene for hans avgang og for bevisst å snakke ned både ham og det han har bygd opp i FCK.

– De har ikke hjertet eller hjernen som skal til for å trekke de store strategiske linjer, sier han blant annet om styre og eiere.

– De pisser på alt jeg har gjort for klubben, og de har i tiden etter min avskjed snakket ned ikke bare meg, men hele organisasjonen, sier Solbakken og reagerer også sterkt på at FCK har prøvd å få det til å virke som beslutningen om at han skulle slutte nesten var gjensidig.

– Det ble i pressemeldingen framlagt som om vi nærmest var enige om det.Jeg kunne ikke være mer uenig, sier han.

Solbakken sier at han neppe går på FCK-kamp igjen mens klubbens nåværende styre sitter.

– Jeg har kanskje vært i Parken og sett FCK spille for siste gang. Det har også litt å gjøre med min stolthet, sier han til TV3+.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

PROFIL: Ståle Solbakken.

(©NTB)