MANCHESTER UNITED 2020/21: Her på Old Trafford.

Manchester United offentliggjorde dystre tall

Redaksjonen

21. oktober 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Koronapandemien og en sesong uten mesterligafotball fikk brutal innvirkning på Manchester Uniteds økonomiske resultat forrige sesong.

Den engelske storklubben la onsdag fram nøkkeltall fra regnskapsåret 2019/20, og de ser ikke spesielt bra ut.

Det rapporteres blant at klubbens inntekter gikk ned 18 prosent til 509 millioner pund (6,12 milliarder kroner etter dagens kurs), som er mellom 50 og 70 millioner pund mindre i inntekter enn klubben hadde regnet med.

Hovedforklaringen til at inntektene er lavere enn budsjettert, er at klubben ikke har fått slippe inn publikum på kamper siden mars. Mellom april og juni hadde United bare 5,5 millioner pund i såkalte kampdag-inntekter. Det er en kraftig nedgang fra 23,8 millioner pund i tilsvarende periode i fjor.

TV-inntektene har også gått markant ned, men noen av disse vil United få igjen i neste års regnskap, ettersom flere av kampene forrige sesong ble spilt etter at regnskapsåret ble avsluttet 30. juni.

Meld deg på NM i Odds! Kjemp om å vinne tusenvis av kroner. Helt gratis å delta!

PÅ OLD TRAFFORD: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Økt gjeld

Ifølge nyhetsbyrået AP bokførte United et tap på i alt 23,2 millioner pund sist år, som tilsvarer 280 millioner kroner etter dagens kurs.

Samtidig økte klubbens gjeld med hele 133 prosent til 5,7 milliarder kroner. Det forklarer klubben med en nedgang i kontanter og tilsvarende verdier på 3,08 milliarder på grunn av tapte sponsorinntekter, TV-inntekter og billettinntekter, samt en økning i spillerinvesteringer. Svingninger i valutakursen mellom britisk pund og amerikansk dollar spiller også inn her.

Meld deg på NM i Odds! Kjemp om å vinne tusenvis av kroner. Helt gratis å delta!

DRØMMENES TEATER: Manchester Uniteds mektige hjemmebane Old Trafford.

(NTB)