SNAKKER SAMMEN: Jesse Lingard og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Fikk nei på kontroversielt utspill

Redaksjonen

14. oktober 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Premier League-klubbene har enstemmig avslått de omfattende planene som er lansert for en full omstrukturering av fotballen i England.

Planen, som er gitt navnet «Project big picture», ville gitt klubbene mer penger og de aller største mer makt. Den legges nå død.

Liverpool og Manchester United har snakket varmt om endringsforslaget som ville gitt de 72 klubbene i English Football League mer penger. Samtidig ville de største klubbene fått betydelig mer makt.

Onsdag sa alle klubbene på øverste nivå i engelsk fotball nei til forslaget. Heller ikke fotballforbundet i landet vil gå videre med planen.

Liker du tipping og Fantasy? Da bør du melde deg på NM i Odds!

PREMIER LEAGUE-POKALEN: Her på Etihad Stadium.

Kontroversielt

– Forslaget vil ikke bli godkjent eller fulgt opp av verken Premier League eller Det engelske fotballforbundet (FA), ble det slått fast i en pressemelding.

Planen gikk i korte trekk ut på at Premier League skulle tilføre klubbene på nivåene under mer penger. Til gjengjeld skulle toppserien slankes fra 20 til 18 lag.

Toppklubbene ville videre fått betydelig mer makt. Bare seks av dem trengte å gi sin tilslutning for at endringene skulle kunne gjennomføres.

Liker du tipping og Fantasy? Da bør du melde deg på NM i Odds!

JUBEL: Fikayo Tomori og Chelsea-spillerne feirer scoring.

(©NTB)