SJEF: Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford.

Stjernespiller klar for Manchester United

Redaksjonen

2. september 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Nederlandske Donny van de Beek er klar for Manchester United. Han hentes til klubben fra Ajax og har signert en femårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år.

Det opplyser United på sitt nettsted. Den 23 år gamle midtbanespilleren blir dermed Ole Gunnar Solskjær første forsterkning i sommerens overgangsvindu.

Van de Beek er i øyeblikket på landslagssamling i hjemlandet.

Ifølge Sky Sports er prislappen for nederlenderen rundt 400 millioner kroner, og i tillegg kommer ytterligere 50 millioner i potensielle tilleggsutbetalinger på et senere tidspunkt. Klubbene ble enige om pris sist helg.

– Donny har alle de tekniske ferdigheter som skal til for å prestere i dette laget, og han har også personligheten som skal til for å lykkes i Manchester United, sier Solskjær.

– Hans evne til å se rom, time bevegelsene og lese spillet kommer til å komplementere kvalitetene vi allerede har i midtbaneleddet, og han gir oss større valgmuligheter i den lagdelen.

https://twitter.com/ManUtd/status/1301196435644444673

God

Van de Beek har vært en viktig brikke for Ajax. I 2018/19-sesongen bidro han sterkt til at klubben nådde semifinalene i mesterligaen. De siste tre sesongene har han stått bak i alt 40 mål.

23-åringen skal tidligere i år ha vært ønsket i Real Madrid, men overgangen ble aldri noen realitet.

Van de Beek har vært i Ajax-systemet gjennom hele sin karriere. Debuten på seniorlaget fikk han i 2015. Midtbanespilleren står med ti landskamper for Nederland.

Han har også kamper for en lang rekke aldersbestemte landslag.

GOD: Donny van de Beek for Ajax.

(©NTB)