PÅ LERKENDAL: Rosenborg-trener Åge Hareide.

Rosenborg fikk bortekamp i Europa League

Redaksjonen

31. august 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Bodø/Glimt møter Zalgiris Vilnius i europaligaens 2. kvalifiseringsrunde. Viking får besøk av Aberdeen, mens Rosenborg skal til Latvia for å møte Ventspils.

Det ble utfallet av trekningen som ble foretatt i Nyon mandag. Rosenborg var på bakgrunn av sine tidligere europacupmeritter seedet, de to andre norske lagene var useedet.

Glimt knuste Zalgiris Kaunas i første kvalifiseringsrunde forrige uke og får besøk av et nytt Zalgiris-lag fra Litauen i den neste runden 17. september, denne gang fra hovedstaden Vilnius.

Den norske serielederen hadde tre alternative motstandere i trekningen, blant dem Milan med Zlatan Ibrahimovic. Utfallet ble en noe lettere motstander.

LES OGSÅ: Dette laget vinner Premier League neste sesong ifølge oddsen

TRENER: Kjetil Knutsen.

Skottland

Viking møter skotske Aberdeen i et oppgjør mellom to lag fra oljebyer. Rosenborg er eneste norske lag som må spille borte, men Ventspils bør være en overkommelig oppgave.

Kampene spilles torsdag 17. september. Den 3. kvalifiseringsrunden spilles en uke senere, og alternative motstandere i den runden blir klare ved en trekning tirsdag.

For å komme med i europaligaens gruppespill må lagene også ta seg gjennom en fjerde og siste kvalifiseringsrunde som spilles 1. oktober.

LES OGSÅ: Dette laget vinner Premier League neste sesong ifølge oddsen

SJEFEN: Vikings Bjarne Berntsen.

(©NTB)