JUBEL: Conor Townsend ferier scoring for West Brom.

Rykket opp til Premier League etter dramatisk sisterunde

22. juli 2020

West Bromwich Albion er tilbake i Premier League etter to års fravær. Slaven Bilic sine menn slår følge med Leeds rett opp takket være 2-2 mot Queens Park Rangers.

Laget var truet bakfra av Brentford og Fulham før sesongavslutningen i mesterskapsserien onsdag, men ingen av rivalene greide å vinne. Dermed knep WBA 2.-plassen bak den suverene serievinneren Leeds.

Brentford og Fulham må nøye seg med plasser i opprykkskvalifiseringen sammen med Cardiff og Swansea. Sistnevnte snek seg så vidt foran Nottingham Forest på målforskjell.

Charlton og Hull rykker ned sammen med Wigan, om ikke sistnevntes poengstraff på 12 poeng oppheves etter anke. I så fall rykker Barnsley ned.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

«TAKK FOR KAMPEN»: West Brom-manager Slaven Bilic takker David Moyes for kampen etter å ha slått ut West Ham av FA-cupen.

Kamp

Brentford var oppe på opprykksplass noen minutter etter at Ryan Manning ga Queens Park Rangers 1-0-ledelse i det 34. minutt på The Hawthorns. Sju minutter senere kom Brentford under mot Barnsley, og da var WBA på 2.-plass igjen. For godt, skulle det vise seg.

Før pause utlignet Grady Diangana for WBA, og Callum Robinsons ledermål i det 49. minutt gjorde at hjemmelaget så ut til å ha fast grep om de tre poengene som ville garantere opprykk.

Etter en time utlignet Eberechi Eze for QPR, og da Josh Da Silva ti minutter senere utlignet til 1-1 for Brentford manglet London-laget bare ett mål på et sensasjonelt opprykk. I stedet avgjorde Barnsley med 2-1 rett før slutt.

Stefan Johansen kom inn i det 73. minutt da Fulham spilte 1-1 i Wigan. Det ga bare fjerdeplass og semifinale mot Cardiff i opprykkskvalifiseringen.

PROFIL: Chris Brunt for West Bromwich.