STADION: Antonio Vespucio Liberti stadion.

Kaos i landet. Starter opp med fotballen

Redaksjonen

7. juli 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Brasils Fotballforbund har satt 9. august som dato for oppstart av landets fotballiga. Samtidig er viruskrisen langt fra over.

Brasil er hardest rammet i verden av koronapandemien etter USA med over 65.000 døde og over 1,6 millioner smittede.

Mandag opplyste forbundet at toppserien i landet starter opp igjen med kamper 9. august, og at de 20 klubbene på nest øverste nivå kan belage seg på kampaktivitet dagen i forveien.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

TILHENGERE: Brasil-fansen heier på laget sitt fra tribunen.

Guvernøren i São Paulo, Joao Doria, uttalte på sin side at lag fra hennes region ikke vil bli gitt tillatelse til å konkurrere på nasjonalt nivå før de regionale turneringene er ferdigspilt.

– Når det gjelder forbundets beslutning om starte opp igjen 9. august, ble ikke de lokale myndighetene i São Paulo tatt med på råd i forkant, sa Doria.

Fotballforbundet svarte umiddelbart med å legge ut en melding på sine nettsider der det ble understreket at 19 av 20 klubber, inkludert dem fra São Paulo, hadde stemt for å spille kamper igjen.

Mandag skal klubbene fra São Paulo i tillegg ha bekreftet sitt ståsted i saken til forbundet. Det legges opp til at hjemmekamper kan spilles på nøytrale baner dersom det anses for å være nødvendig.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

VANT OL 2016: Brasil på hjemmebane. Her ved Gabriel Jesus (t.v) og Neymar.

(©NTB)