SJEFEN SJØL: Tidligere Bayern München-manager, nå Manchester City-trener, Pep Guardiola.

Ga seg i Bayern på grunn av Guardiola

Redaksjonen

6. juli 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Bayern Münchens tidligere klubblege Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt hevder han ga seg i jobben i 2015 som følge av at trener Pep Guardiola alltid «visste best».

Profilerte Mueller-Wohlfahrt snakker om foranledningen til at han sluttet i Bayern i et ferskt intervju med TV-kanalen BR24.

77-åringen har vært ansett som en verdens fremste idrettsleger. På listen over pasienter har blant andre sprintkongen Usain Bolt stått. I 2016 dedikerte jamaicaneren OL-gullet på 100 meter til nettopp Mueller-Wohlfahrt, som følge av at legen hadde hjulpet han tilbake fra skade.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

ALLIANZ: Bayern-spillerne etter scoring mot Ajax på Allianz Arena.

Slutt

Den profilerte legen startet sitt samarbeid med Bayern München allerede i 2015, men for fire år siden tok det brått slutt. Den gangen forklarte Mueller-Wohlfahrt beslutningen med at Guardiola hadde gitt klubbens medisinske apparat skylden for at det ble mesterligaexit mot Porto.

I 2017 ble så Mueller-Wohlfahrt reengasjert som klubblege. Da hadde Guardiola forflyttet seg til Manchester City. Nå utdyper han sitt syn på det som skjedde i 2015.

– Jeg fant meg ikke i at en ung trener, som var suksessrik og trolig en av de aller, aller største navnene, blandet seg inn i medisinske anliggender og visste alt bedre enn jeg, sier legen.

Perioden han hadde i Bayern mens Guardiola var trener kaller 77-åringen «en svart flekk». Samtidig hevder han å ha skværet opp med spanjolen.

– Vi har møttes siden og snakket om ting. Det er over nå, sier Mueller-Wohlfahrt.

Guardiola førte Bayern til seriegull i alle sine tre sesonger i klubben.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

(©NTB)