TOMME TRIBUNER: Lerkendal under første seriekamp 2020.

Profilert trener til Rosenborg: – Jeg vil ha jobben!

Redaksjonen

29. juni 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Trond Sollied sier han gjerne kunne tenke seg den ledige jobben som Rosenborg-trener. Han mener han er en bedre trener nå enn da han trente trønderne i 1998.

Rosenborg er på trenerjakt etter at Eirik Horneland måtte gå etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt forrige uke.

En mann som kunne tenke seg den ledige jobben er Trond Sollied. Det bekrefter 61-åringen til Adresseavisen. Han har trent Rosenborg før, og mener selv han er en bedre trener nå enn hva han var da han forlot Rosenborg sist.

– Dersom Rosenborg henter meg nå, vil de få en bedre utgave av meg selv enn i 1998. Jeg kan være interessert i RBK-jobben, men det er ikke jeg som bestemmer. I fotballjobber blir du plukket ut. Vi får bare vente og se, sier Sollied til avisen.

Med Trond Sollied som trener, vant RBK et seriegull i 1998. I mesterligaen havnet laget på tredjeplass i gruppa, med like mange poeng som puljevinner Juventus.

Tabelltipset OBOS-ligaen: Kaosklubb rykker ned

PROFIL: Trond Sollied.

Stor CV

Sollied har siden 1998 trent en lang rekke klubber. På CVn står blant annet Club Brugge, Olympiacos, Gent, Heerenveen, Al-Ahli, Lierse, Elazığspor og Lokeren.

Flere sterke navn er nevnt som mulige arvtakere til Horneland, deriblant den avtroppende danske landslagssjefen Åge Hareide. Også Hareide har en fortid i RBK. Han førte klubben til serie- og cupgull i 2003.

LES OGSÅ: Drillo har fått ny ekspertjobb

CHAMPIONS LEAGUE-PRESSEKONFERANSE: Trond Sollied som Olympiakos-trener i 2006.

(©NTB)