MOLDE: Eirik Hestad med pokalen på hodet.

Molde nær nytt tap, men så smalt det på slutten

8. juni 2020

Molde utnyttet et rufsete Brann-forsvar og vant 3-2 i mandagens treningskamp på Fosshaugane.

På grunn av smittevernseglene valgte lagene at de skulle møtes halvveis mellom Bergen og Molde på Sogndals hjemmebane Fosshaugane for treningskamp.

Det var Erling Moes Molde som kom best i gang. Magnus Wolff Eikrem gjorde alt riktig da den regjerende seriemesteren utnyttet et famlende Brann-forsvar til 1-0.

Brann kom seg etter den rotete starten, og Robert Taylor utlignet på et flott hodestøt etter ti minutter. Gilbert Koomson hadde et flott forarbeid da han raidet opp forbi John Kitolano på kanten og fant Taylors hode inne i feltet.

Lars Arne Nilsens gutter viste klar forbedring fra tidligere treningskamper (0-3 for Haugesund og 1-1 Åsane). Likevel har han litt å jobbe med fram til seriestarten om en drøy uke. Blant annet det å binde lagdelene bedre sammen. Det ble til litt for store rom som motstanderen utnyttet.

Famlet

Brann startet famlende også i 2. omgang, men 13 minutter ut i omgangen gikk laget i ledelsen etter nye flotte angrepskombinasjoner. Denne gangen fikk Koomson god tid inne i feltet etter å ha blitt frispilt av Daouda Bamba.

Molde hadde også en del gode muligheter, men det var bergenslaget som var nærmest 3-1. Først ble et skudd fra Taylor klarert og returen fra danske Daniel Pedersen smalt i tverrliggeren.

Kort etter fikk innbytter og Molde-nykommer Ola Brynhildsen muligheten på en kontring, men avslutningen gikk rett på Brann-keeperen Markus Olsen Pettersen.

Tabelltipset: Slik går det med Fagermos Vålerenga

JUBEL: Magnus Wolff Eikrem og Tobias Christensen.

Suser

Pedersen hadde en ny suser i aluminiumen i en god Brann-periode, men i det neste trekket var det Molde som nok en gang utnyttet usikkert forsvarsspill. Brynhildsen stakk igjennom etter å ha lurt hele Brann-forsvaret. Alene med Pettersen gjorde han ingen feil denne gangen og dermed sto det 2-2.

Seks minutter før slutt var det Kristoffer Haraldseid som gikk på et løp i bakrommet og ble kampens matchvinner med en fin avslutning til 3-2. Det var Moldes annen strake seier. Sist gang ble det 4-2 over Kristiansund.

– Det var frusterende å tape denne kampen etter at vi hadde en del gode sjanser før de kontret inn 2-2. Spillet vårt var mye mye bedre enn i tidligere treningskamper, sa Branns Robert Taylor til Bergens Tidende.

Brann sesongåpner borte mot Haugesund, mens Molde åpner borte mot Aalesund neste tirsdag.

PEKER: Molde-playmakeren Magnus Wolff Eikrem.