MANAGERE: Manchester Citys Pep Guardiola, og Jürgen Klopp i bakgrunnen.

Kan Premier League bli avlyst? Dette sier styreformannen i Den engelske fotballigaen

Redaksjonen

16. mars 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Det spekuleres vilt i hvilke konsekvenser kampen mot koronaviruset vil få for engelsk fotball. Fotballtoppen Rick Parry maner til ro og kalde hoder.

Parry er styreformann i Den engelske fotballigaen (EFL), som organiserer de tre liganivåene under Premier League.

Mesterskapsserien, League One og League Two er alle stanset i første omgang fram til 3. april. Det meste tyder på at nye utsettelser vil følge i kjølvannet av kampen mot ytterligere spredning av koronaviruset – i verste fall kan sesongen bli avlyst.

– Dette er utfordrende tider for ligaene, klubbene og fotballen som helhet. Det er samtidig en tid for kalde hoder og rolig refleksjon framfor spekulasjoner, når vi nå styrer våre turneringer og klubber i denne perioden fylt av usikkerhet, sier styreformann Parry.

Klubbene hans venter på informasjon og veiledning med tanke på veien videre, og bekymringen rundt de potensielle økonomiske konsekvensene er økende. Den finansielle smellen blir ekstra stor dersom sesongen ikke lar seg fullføre.

I tillegg oppstår det problemer rundt opprykk og nedrykk dersom ikke de gjenstående kampene ikke bli spilt.

Vi trenger din mening om Sportsbibelen: Meld deg på og vær med i trekningen av sesongkort hos Dplay!

PREMIER LEAGUE-PROFILER: Mohamed Salah (t.v), Theo Walcott og Anthony Martial.

Usikkerhet

Skulle sommerens EM-sluttspill bli avlyst, vil det åpne et tidsmessig vindu der de mange utsatte europeiske ligaene kan bli fullført. Viser det seg likevel ikke å være mulig, har det vært spekulert i at de to topplagene i mesterskapsserien, Leeds og West Bromwich, kan bli flyttet opp i Premier League.

En slik avgjørelse kan samtidig bli startskuddet på en bitter juridisk kamp, der klubber som var på skuddhold til opprykk går til et rettslig angrep på ligaledelsen.

Onsdag er det ventet at styret i Den engelske ligaen møtes for å diskutere framtiden og hvilke muligheter som ligger der.

Vi trenger din mening om Sportsbibelen: Meld deg på og vær med i trekningen av sesongkort hos Dplay!

REGJERENDE MESTER: Manchester City vant Premier League 2018/19.

(©NTB)