GLADE: Saarbrucken-spillerne jubler for semifinale-plass.

Sensasjonslag i Tyskland klar for semifinale i cupen

3. mars 2020

Sensasjonslaget Saarbrücken fra regional 4. divisjon er klar for semifinale i den tyske cupen etter straffedrama mot toppserielaget Fortuna Düsseldorf.

Saarbrücken-keeper Daniel Batz reddet fire straffespark etter at det sto 1-1 etter 120 minutter. Saarbrücken er førte semifinalist fra nivå fire i den tyske cupens historie.

I semifinalen kan det bli kamp mot tittelgrossisten Bayern München, som tok seg videre med 1-0-seier borte mot Schalke. Joshua Kimmich scoret Bayerns vinnermål i slutten av første omgang.

Schalke-trener David Wagner byttet etter påtrykk fra tilhengerne ut stjernekeeper Alexander Nübel, som neste sesong blir Bayern-spiller, med 21-årige Markus Schubert. Det var lite keeperreserven kunne gjøre med vinnermålet, som kom etter hjørnespark.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

BAYERN: Thomas Müller for Bayern München.

Keeper-assist

Tobias Jänicke så lenge ut til å bli matchvinner for Saarbrücken. Han scoret på en kontring etter en halv times spill, og ledelsen holdt helt til det siste minuttet av ordinær tid.

Det kunne laget takke Batz for. Han leverte en rekke kjemperedninger og slo blant annet Röwen Hennings’ straffespark i stolpen og ut i det 83. minutt.

Danske Mathias «Zanka» Jørgensen så ut til å berge Fortuna Düsseldorf da han nikket inn 1-1 i det 90. minutt. Han fikk god hjelp av eget lags keeper Florian Kastenmeier, som gikk fram på et hjørnespark og nikket ballen til Jørgensen.

Helten ble syndebukk

Saarbrücken holdt unna i ekstraomganger og viste seg best i straffesparkkonkurransen. Jørgensen misset det avgjørende straffesparket da Saarbrücken vant 7-6.

Fortuna Düsseldorf hadde hele tre ganger sjansen til å avgjøre, men Batz reddet hver gang. Saarbrücken scoret på sine fire siste straffespark. Gjestene svarte med tre scoringer før Jørgensen misset.

Det er første gang et lag fra fjerde nivå i tysk fotball tar seg til semifinale i cupen siden turneringen ble startet i 1935.

Rogalendingen Valon Berisha var ubenyttet reserve for Fortuna Düsseldorf.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!