SNAKKER MED PRESSEN: Amin Askar.

Askar «fryktet» at Vålerenga skulle ansette denne treneren

Jakob K. Gregersen

7. mars 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Etter flere suksessfulle år i Sarpsborg 08 bestemte Amin Askar seg for å signere for Kristiansund.

Det var rett før jul at nyheten ble offentliggjort og ikke mange dagene senere kom det frem at Ronny Deila var i ferd med å forlate Vålerenga.

Den tidligere Celtic-treneren dro til New York City i MLS og det fikk Askar til å frykte at Christian Michelsen skulle overta etter Deila i VIF.

Michelsen var nemlig hovedgrunnen til at Askar ville flytte fra familien i Moss og bosette seg alene på nordvestlandet.

– Jeg hadde ikke flyttet opp hit hvis det ikke var for Christian, så jeg var veldig bekymret da det var snakk om at Vålerenga skulle få ny trener. For jeg hadde ikke satt meg på flyet opp hit hvis han hadde dratt dit, sier Askar til Eurosport.

De to spilte faktisk sammen på midten av 2000-tallet i Moss. Michelsen var da godt over halvveis i spillerkarrieren, mens Askar var ung og lovende.

– Jeg hørte det var snakk om at han var et alternativ (for trenerjobben i Vålerenga jou.anm). I fotballmiljøet så er det ofte sånn at man hører ting og tang før det er på nyhetene. Så man blir ofte litt ekstra pessimist eller bekymret når det er noe man helst ikke vil skal skje. Fotballfamilien er ikke så stor.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

KBK: Trener Christian Michelsen.

Kastrati også

En annen viktig grunn til at Askar ville prøve noe nytt i en alder av 34 år heter Flamur Kastrati.

– Å flytte vekk fra familien skulle mye til, men med Michelsen var det okei. Jeg snakket mye med Flamur også i vinter. Det er viktig for meg at Michelsen og Flamur blir.

Vi trenger din mening om Sportsbibelen: Meld deg på og vær med i trekningen av sesongkort hos Dplay!

MÅL: Flamur Kastrati for Kristiansund.