PROFILER: Pep Guardiola og Sir Alex Ferguson.

Guardiola eller Ferguson? Solskjær røper hvem han mener har hatt størst innflytelse i Premier League

Christian August Cederblad

8. februar 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (46) spilte i årrekke for de røde djevlene under Sir Alex Ferguson (78), og opplevde enorm suksess.

Men siden «Fergie» takket for seg er det den lyseblå delen av Manchester som har kunne juble for de engelske trofeene i byen. Spesielt under Pep Guardiola (48) har Manchester City løftet standarden i Premier League.

På spørsmål om hvem som har hatt mest innflytelse i engelsk fotball av Ferguson og Guardiola, svarer Solskjær følgende til Sky Sports:

– Guardiola har naturligvis hatt stor innflytelse. Siden han ble Barcelona-manager har jeg beundret lagene hans… Men likevel må jeg nok si at jeg har jobbet under han som hadde mest innflytelse, sier Solskjær, med sin gamlesjef Ferguson i tankene.

Solskjær er likevel svært imponert over det Guardiola har fått til som manager.

– Han er blant tidenes beste managere. Du kan se hvor han har fått kunnskapen sin fra. Jeg hadde selv en gang i tiden gleden av å møte Johan Cruyff (tidligere Barcelona-manager). Det er mange likheter mellom dem, forklarer Solskjær.

Ole on influences

Sir Alex Ferguson or Pep Guardiola… Who has had the biggest influence on English football? More: http://skysports.tv/8OqDxJ

Publisert av Sky Sports Tirsdag 7. januar 2020

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

Solskjær ny Ferguson?

Det er splittelse rundt spørsmålet om Solskjær er rett mann for Manchester United.

Legenden Eric Cantona er blant dem som mener nordmannen må få tid på Old Trafford. Franskmannen, som selv spilte for de rødkledde fra 1992 til 1997, trekker likhetstegn til linkene mellom nettopp Cruyff-Guardiola og Ferguson-Solskjær.

– Solskjær er som Guardiola var i Barcelona. Han var en ung Cruyff. Ole Gunnar er som en spirituell sønn av Sir Alex Ferguson, har Cantona tidligere uttalt i et intervju og la til:

– Guardiola var spiller da Cruyff var manager. Så ble han Barcelonas manager. Han hadde sjelen til klubben og sjelen til Johan Cruyff.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

LEGENDER: Eric Cantona (t.v.) og tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.