PROFILER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland.

VG: Derfor droppet Manchester United å kjøpe Haaland

Christian August Cederblad

29. desember 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Braut Haaland (19) fortsetter karrieren i Borussia Dortmund og tysk fotball. 19-åringen har signert en 4,5-årskontrakt med Bundesliga-klubben.

Det norske stortalentet har vært koblet til en rekke storklubber. Spesielt Dortmund, RB Leipzig og Manchester United har vært hete kandidater, men valget falt til slutt på gultrøyene fra Vest-Tyskland.

Ifølge VG var Manchester United, med manager Ole Gunnar Solskjær i spissen, lenge i dialog med Haaland, men de røde djevlene valgte å trekke seg fra forhandlingene.

Faren Alf Inge Haaland og agent Mino Raiola skal ha krevd å få en andel av spillerens fremtidige salgsverdi, i tillegg til en utkjøpsklausul. Totalpakken skal ikke ha blitt akseptert av Manchester United da de skal ha sett på en slik løsning som «dårlig for bransjen», skriver VG.

Manchester United fryktet kravene ville gjøre at Haaland sine representanter ville avgjøre 19-åringens videre fremtid ved eksempelvis et nytt klubbytte.

– Tross flere tilbud fra toppklubber i hele Europa har Haaland bestemt seg for den sportslige oppgaven i Dortmund og perspektivet vi har delt med ham. Vår iherdighet har lønnet seg, sier Dortmunds administrerende direktør-Hans-Joachim Watzke om overgangen.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

KLAR: Erling Braut Haaland med Borussia Dortmund-drakten. Her sammen med administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

Takker Salzburg

Den norske 19-åringen skapte seg et navn i andre halvdel av 2019. Han bøttet inn mål for Salzburg, og flere av scoringene kom i Champions League.

– Å signere for Salzburg var den beste beslutningen min så langt i livet. Det har skjedd så mye det siste året at det er vanskelig å tro. Jeg har hatt mulighet til å lære mye på kort tid i et perfekt miljø. Jeg er ekstremt takknemlig, sier Haaland til Salzburgs nettsted.

Ifølge tyske aviser hadde Haaland en utkjøpsklausul på vel 200 millioner kroner. Det er omtrent en tredel av hva markedsverdien hans er ifølge fotballkjennere.

Haaland ble årets spiller i østerriksk fotball etter sine herjinger de siste fem månedene. Salzburg gjorde et scoop da de hentet ham fra Molde. Der slo Haaland seg opp under Ole Gunnar Solskjærs vinger.

Haalands far, Alf-Inge Håland, var i mange år England-proff.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

SNAKKER MED PRESSEN: Erling Braut Haaland i pressesonen.

(Sportsbibelen/NTB)