ROSENBORG: Arild Østbø (fra venstre), Tore Reginiussen, Marius Lundemo, Even Hovland, Djordje Denic, Mike Jensen, Vegar Eggen Hedenstad og Birger Meling jubler for seier over Haugesund i 2018.

Rosenborg-spiller mener han burde fått mer spilletid

Jakob K. Gregersen

12. desember 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den norske fotballsesongen er straks over.

Kun ett norsk lag har én kamp igjen i 2019.

Rosenborg møter nemlig PSV i Europa League torsdag kveld. Der får Arild Østbø en sjelden sjanse i buret.

Førstekeeper André Hansen er nyoperert og er derfor satt ut av spill.

Det betyr at Østbø får spille i den siste kampen før han drar tilbake til Viking. I jakten på mer spilletid returnerer han til gamleklubben nå som kontrakten hans på Lerkendal utløper.

Totalt har det blitt rundt 20 opptredener i RBK-drakta siden ankom Trondheim for tre år siden.

Selv mener keeperen at han burde fått mer spilletid.

– Jeg mener jeg burde ha stått ganske mange flere kamper, men jeg visste samtidig at det kunne bli slik. Jeg visste jeg tok en stor sjanse. Da Kåre forsvant fra klubben, forsto jeg det kom til å bli vanskelig for meg. Det var han som hentet meg, han som hadde hatt meg i Viking og som visste hva jeg sto for, sier Østbø til Adresseavisa (krever innlogging).

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

RESERVEKEEPER: Rosenborgs Arild Østbø.

Tøff konkurranse

Keeperen er klar over at han har kjempet med en av Eliteseriens beste keepere.

– André og jeg er gode kompiser, og har trent godt sammen. Jeg har inntrykk av at vi har en gjensidig respekt for hverandre. André var helt enorm i 2018-sesongen, og det var selvsagt helt greit at han sto. Dette er voksenfotball, og vi spiller med beste laget. Slik er det bare. Jeg har vært en del av et lag som har hatt stor suksess, og jeg har fått være med på mye jeg ikke hadde fått opplevd andre plasser. Jeg er både takknemlig og stolt over å ha vært en del av Rosenborg.

– Han hadde fortjent å spille i utlandet for lenge siden, og etter den 2018-sesongen skjønner jeg ingenting av at han ikke kom seg ut. Jeg var sikker på at det ville skje, og det motiverte meg ekstra.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Hørt denne? Usain Bolt tok Tor Ole Skullerud på senga da han plutselig reiste seg opp i garderoben under en treningskamp og tok ordet…