RBK: Mikael Dorsin. Her med RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug.

Dorsin: Dette er det første jeg kommer til å gjøre i Rosenborg

Redaksjonen

11. desember 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den mangeårige Rosenborg-backen Mikael Dorsin (38) er tilbake på Lerkendal som sportslig leder. Han erstatter Stig Inge Bjørnebye.

Svensken ble presentert som ny RBK-sportssjef under en pressekonferanse på Brakka på Lerkendal tirsdag ettermiddag. Ansettelsen skjer to dager før Rosenborg avslutter sesongen med bortekamp mot PSV Eindhoven i europaligaen.

Dorsin er ansatt på fast basis.

– Jeg er veldig glad for å komme tilbake til denne fantastiske klubben, som jeg har savnet. Jeg vil være i et lag. Det er det jeg passer best til. Å jobbe mot høye mål. Jeg liker å konkurrere og vinne, og å være i en gruppe som vinner sammen og taper sammen, sa svensken.

Klubblegende

Han fikk med seg 402 kamper og scoret 31 mål i løpet av sine tolv sesonger som spiller i Rosenborg. Han var i klubben i to omganger i 2004-07 og 2008-16. I mellomtiden hadde han et kort opphold i rumenske Cluj, hvor han fikk med seg et seriemesterskap.

Dorsin er utdannet jurist og har drevet sitt eget agentfirma siden han la opp som spiller i 2016. Han har også sittet i styret i håndballklubben Byåsen.

– Han er en ekte rosenborger med over 400 kamper. Han har den profilen vi trenger nå, og jeg er veldig glad for å stå her med «Mikke» nå, sa Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i RBK.

Den tidligere RBK-backen skal erstatte Bjørnebye, som noe overraskende ga seg i jobben som sportslig leder i midten av november. Bjørnebye hadde jobben i fire og et halvt år.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

RBK-HELT: Micke Dorsin.

Skal sette seg ned med trenerne først

Dorsin søkte også på jobben i 2015, da han fortsatt var Rosenborg-spiller. Nå venter et svært viktig overgangsvindu for klubben, som hadde en skuffende sesong. Riktignok sikret trønderne spill i Europa helt på tampen, men de var langt bak seriegullet.

Det første han kommer til å gjøre i sin nye jobb er å sette seg ned med trenerne.

– Jeg bor i Trondheim og følger klubben. Jeg kjenner til situasjonen til spillerne. Men nå gjelder det å sette seg ned med treneren og resten av klubben og ha en dialog om hva vi vil framover. Det er det det handler om i fotball, samarbeidet. Vi skal vinne sammen og tape sammen, sa Dorsin.

Svensken vant fem seriegull og én NM-tittel med RBK.

38-åringen spilte også 16 landskamper for Sverige mellom 2001 og 2010.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Hørt denne? Usain Bolt tok Tor Ole Skullerud på senga da han plutselig reiste seg opp i garderoben under en treningskamp og tok ordet…

(©NTB)