SKEPTISK: Davy Wathne uttaler seg om Tottenhams ansettelse av José Mourinho.

Davy Wathne om Mourinho: – Ingen kommer noensinne til å ansette den mannen!

Christian August Cederblad

20. november 2019

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere fotballeksperter og Tottenham-supportere reagerer med sjokk og vantro på at Premier League-klubben har ansatt Jose Mourinho som manager.

Tirsdag fikk Mauricio Pochettino sparken i Tottenham. Tidlig onsdag ble Mourinho hentet inn som erstatter, en avgjørelse som fikk flere til å sette morgenkaffen i halsen.

Tidligere TV 2-profil Davy Wathne skjønner svært lite av ansettelsen.

– Det er når Mourinho får Spurs-jobben du skjønner at du ikke forstår et døyt av internasjonal fotball. For hvis det var noe sisteperioden hans på Old Trafford bar bud om: Ingen kommer noensinne til å ansette den mannen som manager!, skriver Wathne på Twitter.

Mourinhos nye klubb ligger på 14.-plass i Premier League, elleve poeng bak Manchester City på 4.-plass, som gir plass i mesterligaen.

Første oppgave i forsøket på å gjenreise Tottenham-skuta kommer lørdag. Da leder Mourinho sitt nye lag borte mot London-rival West Ham.

Visste du at man kan streame La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 helt gratis? Trykk her for å komme til Unibet sine streaming-sider!

Thorstvedt: Sjokk

– Pochettino er jo Gud blant fansen i Tottenham. Du får sjokket med at han sparkes på kvelden, så våkner du og får Mourinho i trynet, sier tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt til VG.

57-åringen mener Mourinhos spillestil er omtrent den strake motsetningen av argentinerens og mer «avhengig av motstander».

Overprestert og underinvestert

Mange mener Pochettino fikk maksimalt ut av Tottenham med begrensede midler. De fire siste årene har han ført laget til mesterligaen, og senest i juni ledet han laget i finalen mot Liverpool.

Men årets sesong har startet begredelig, og kanskje ble Pochettino offer for egen suksess.

– I fem år har Tottenham underinvestert i spillere og overprestert på banen. Nå, når laget hans i noen måneder underpresterer, må Mauricio Pochettino – som Claudio Ranieri – betale prisen for å ha skjemt bort sitt eget styre. Det er latterlig kortsiktig tenkt, skriver Tottenham-supporter og forfatter Jo Nesbø til samme avis.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

Se Torgeir Bjarmann avsløre sitt dårligste spillerkjøp som Lillestrøm-sportssjef i podkasten «Ja vi elsker fotball» under!