I GANG: Norsk fotball er endelig tilbake for fullt.

Studentlag (!) røk ut av europaligaen

Redaksjonen

5. juli 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens norske studentfotballag spiller for gøy eller i lavere divisjoner, har Cardiff Met deltatt i europaligaen i sommer. Torsdag kveld røk laget knepent ut.

I vår kvalifiserte de fotballglade studentene på Cardiff Metropolitian University seg til forkvalifiseringen i Europas nest gjeveste klubbturnering. Laget endte på 7.-plass i den walisiske ligaen og vant omspillet om en ledig europaplass.

Første steg på den lange veien til europaligatittelen var mot Progres Niederkorn fra Luxembourg.

Etter 0-1-tap på bortebane så ting lyst ut da Dylan Rees satte inn 2-0 for studentlaget i returoppgjøret. Men kvarteret før slutt sendte Mayron De Almeida studentlaget ut av turneringen på bortemålsregelen med 2-2 sammenlagt.

Betaler for å spille

– Vi omfavnet turneringen, og turneringen omfavnet oss. Det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg liker ikke å feire tap siden vi til slutt røk ut på bortemål, men jeg er veldig, veldig stolt, sa manager Christian Edwards til BBC etter kampen.

Studentlaget kan glede seg over at europaligaeventyret har resultert i to millioner kroner i premiepenger. Likevel må spillerne betalte omtrent 1600 kroner per sesong for å være medlem av laget.

– Da jeg begynte her, hadde vi ikke baller. Jeg kunne kjøpt det med mine egne penger, men medlemsavgiften er en måte å bevise at spilleren virkelig ønsker å være del av noe, sa Edwards til AFP i forkant av returoppgjøret.

Se finalen i Copa America gratis via denne lenken!

I GANG: Ballen triller.