ELITESERIEN: Dino Islamovic, Benjamin Källman og Flamur Kastrati.

14 serierunder spilt: Vi kårer Eliteseriens floppliste

Redaksjonen

21. august 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har ikke levert.

En lang og intens periode har sørget for at vi snart er halvveis i Eliteserien.

Etter 14 spilte serierunder er det Bodø/Glimt som allerede har festet et imponerende godt grep om seriegullet denne sesongen. I bunnen er det Aalesund som har vært den største skuffelsen hittil og det må en stor snuoperasjon til dersom de oransje skal berge plassen.

Sportsbibelen har laget en liste på tolv spillere som vi mener har skuffet mest utifra forventinger før sesongen.

Under følger listen i tilfeldig rekkefølge:

Sammy Skytte (Bodø/Glimt)

Var ekstremt god for Stabæk i fjor høst og da Bodø/Glimt hentet ham i vinter var det store forventinger til dansken, men Skytte har ikke fått mye spilletid og for noen uker siden ble det til og med skrevet at trener Kjetil Knutsen synes 23-åringen har bidratt med negativ energi i gruppen. Det sørget for at han ble vraket til kamptroppen mot Strømsgodset.

GLIMT: Bodø/Glimts Philip Zinckernagel og Sammy Skytte.

Flamur Kastrati (Kristiansund)

Det er ofte mye prat, men i år har Kastrati vært som en bremsekloss i KBK-angrepet. Står med null mål på 12 kamper, og KBK har rett og slett vært betraktelig svakere offensivt med spissen på banen.

TAKLES: Flamur Kastrati mot Lillestrøm.

Kosuke Kinoshita (Stabæk)

Virker ikke å være i nærheten av Eliteserie-nivå. Har fått mange sjanser av Jan Jönsson, men har vært omtrent like iskald hver gang. Har kommet seg opp på to scoringer nå, men med så mye tillit skulle det bare mangle. Bidrar lite i banespillet også.

DUELL: Kosuke Kinoshita og Stian Aasmundsen.

Gudmund Kongshavn (Aalesund)

Oser ikke akkurat trygghet og lederskap i et vaklende Aalesund-forsvar. Han får riktignok null hjelp – og vi kunne selvsagt ha slengt hele forsvarsrekken til Aalesund med her, men som keeper blir man ekstra synlig. Det har vært klumsete keeperspill fra Aafk-keeperen omtrent hele sesongen, og han er for ofte ute på bærturer som sørger for mål eller straffe imot. Klønete i stilen.

Janis Ikaunieks (Strømsgodset)

Det var store forventninger til latviske Janis Ikaunieks da han signerte for Strømsgodset i februar. I slutten av juli ble han fristilt fra kontrakten.

25-åringen slet med å finne seg til rette etter at han signerte i februar, og ytret et sterkt ønske om å få dra til hjemlandet.

– Jeg kom hit for å spille fotball, men har ikke klart å prestere på det nivået jeg forventer av meg selv. Det er best for både meg og klubben at kontrakten nå termineres, sa Ikaunieks.

Tommy Høiland (Viking)

Har ikke levd opp til det han leverte forrige sesong. Blitt henvist som oftest til benken av Bjarne Berntsen, men står allerede med to straffebom og få imponerende prestasjoner på topp.

VIKING: Tommy Høiland.

LES OGSÅ: Kommer Manchester United topp fire neste sesong? Dette sier oddsen

Torgeir Børven (i Rosenborg)

Torgeir Børven i Odd kontra Rosenborg er som natt og dag. Spissen ble nærmest hastekjøpt inn til Trondheim for å løse angrepsproblemene på Lerkendal, men den tidligere Twente-spilleren har ikke fått det til som i Skien. Det skal han overhodet ikke være skyld i ene og alene, for det er ikke lett å komme inn i et RBK-lag som trøbler så mye offensivt som de gjør. Har rett og slett vært vondt å se på når Børven i tillegg har blitt plassert på indreløper og kant i noen kamper. Også blitt vraket til fordel for Dino Islamovic den siste tiden. Det kan bare gå oppover.

ROSENBORG: Tore Reginiussen (t.v) og Torgeir Børven.

Ruben Kristiansen (Brann)

Startet fint – i likhet med seriestarten til Brann – men så har det vært bråstopp for den sindige venstrebacken. Leverte til én på børsen mot Bodø/Glimt og ble vraket i neste kamp. Den vant Brann, men når han har fått sjansen senere har det vært altfor tafatt defensivt for backen. Har vært direkte involvert i altfor mange baklengsmål.

Romain Gall (Stabæk)

Kom med en bra CV, og hevdet selv at samtlige klubber i Allsvenskan ville ha ham. Har slitt med spilletid og vært usynlig de gangene han har fått slippe til.

FOR MALMÖ: Romain Gall (t.v) i duell med N’Golo Kanté fra Chelsea.

Benjamin Källman (Haugesund)

Skulle bli mannen som scoret målene for Haugesund, men finnen scoret ikke en eneste gang for et FKH-lag som har slitt kraftig foran mål. Ble forrige uke sendt tilbake til Finland av trener Jostein Grindhaug.

SPISS: Haugesunds Benjamin Källman i treningskamp mot Stabæk.

LES OGSÅ: Her kan du spille PSG til 10.00 i odds i Champions League-finalen